Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Incepe mârlănia! Tudose: Casa Regală este o fundaţie, pot să închirieze Palatul Elisabeta dacă doresc

Postat la: 30.12.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

"Tot respectul pentru Regele Mihai, pentru ce a reprezentat în istorie, pentru ce a fost până la moarte. El a fost şef de stat. De aici până la a da drepturi urmaşilor unui şef de stat...", a declarat Mihai Tudose.

Acesta a explicat faptul că România este republică, nu monarhie, iar Casa Regală este o fundaţie care ar putea primi statutul de fundaţie de interes naţional. "Cu asta sunt de acord. Şi Camera de Comerţ şi Industrie a României este o fundaţie, tot un ONG de interes naţional", a mai spus premierul. În ceea ce priveşte Palatul Elisabeta, Tudose afirmă că nu poate rămâne în posesia Casei Regale. "Pot să îl închirieze dacă doresc", a mai spus Tudose, afirmând că imobilul a fost oferit spre folosinţă Regelui Mihai, în calitate de fost şef de stat.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, au depus pe 7 noiembrie la Parlament iniţiativa legislativă pentru reglementarea statutului juridic al Casei Regale a României. Propunerea legislativă prevede recunoaşterea acesteia ca persoană juridică de drept privat şi acordarea statutului de utilitate publică. În plus, legea propune recunoaşterea poziţiei de Şef al Casei Regale a României, ca poziţie onorifică, asimilată protocolar cu aceea a unui fost şef de stat, şi cuprinde o serie de prevederi care vor asigura desfăşurarea optimă a activităţilor şi funcţiilor de reprezentare ale acesteia. Tăriceanu a precizat că iniţiativa depusă de el împreună cu Liviu Dragnea privind statutul Casei Regale nu prevede nivelul cheltuielilor, bugetul urmând să fie aprobat anual de Guvern, dar a spus că nu vor fi costuri mari.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE