Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












In prag de razboi, NATO a infiintat o unitate speciala pentru Marea Neagra

Postat la: 16.02.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Dupa un an de negocieri, Alianta Nord-Atlantica a aprobat astazi infiintarea unei unitati speciale care sa monitorizeze riscurile din Marea Neagra. Structura va functiona in cadrul comandamentului maritim al NATO din Marea Britanie. Va avea printre atributii si coordonarea exercitiilor navale din regiune.

Acest lucru ar putea duce la cresterea numarului de nave NATO in Marea Neagra. Romania a cerut la ultimul summit al Aliantei infiintarea unui centru NATO de exercitii la Marea Neagra, dar o decizie cu privire la acest proiect a fost amanata din cauza Bulgariei si Turciei, care initial au acceptat, apoi s-au opus unei astfel de initiative. NATO a decis sa acorde o mai mare atentie zonei Marii Negre dupa ce Rusia a anexat ilegal Crimeea si a decis sa militarizeze peninsula. Recent, au avut loc noi incidente in Marea Neagra. Mai multe avioane de lupta ale Moscovei au sicanat o nava americana.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE