Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Horia Alexandrescu lansează „Antrenorul de aur"

Postat la: 31.08.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Cunoscutul scriitor si gazetar sportiv Horia Alexandrescu recidiveaza cu o noua carte de exceptie dedicata celor care au slujit o viata sportul romanesc cu mingea mica.

Maine, la orele 17.00, Horia Alexandrescu va lansa, la Libraria Mihail Sadoveanu, cartea document "ANTRENORUL DE AUR- Prof.Constantin Pilică Popescu". Aceasta carte relatează impresionanta poveste a carierei celui mai titrat antrenor al handbalului feminin românesc, Constantin Pilică Popescu, căruia i se datorează cucerirea celor trei titluri mondiale ale reprezentativei României.

Constantin Popescu s-a născut în București, pe 3 septembrie 1928, și a absolvit Institutul de Educație Fizică și Sport. În facultate a început să practice atletism și handbal și a fost poreclit de către colegi „Pilică", după latinescul pilus (păr), datorită podoabei capilare bogate. Ulterior, porecla lui Constantin Popescu a ajuns să se confunde uneori cu numele, antrenorul însuși folosind patronimul Constantin Popescu Pilică în monumentala enciclopedie a handbalului scrisă de el și intitulată „Istoria Jocului".

Este cel mai titrat antrenor de handbal feminin din România, câștigând trei titluri de campion mondial cu echipa națională feminină, dintre care două la handbal în 11 jucătoare (1956 și 1960) și unul la handbal în 7 jucătoare (1962), și un titlu de vicecampion (1973), plus alte titluri cu echipe de club. Tot de numele lui se leagă și cea mai bună performanță până în prezent a echipei feminine la Jocurile Olimpice de vară, locul 4 la Olimpiada din 1976.

„Am avut ocazia sa lucrez cu multi antrenori de-a lungul carierei, i-am apreciat pe fiecare in parte. Dar domnului profesor C. Popescu vreau sa-i spun: Va iubesc domnule Profesor!" a marturisit despre „campionul de aur" una dintre cele mai bune jucatoare ale Romaniei, Maria Torok-Verigeanu. In schimb, fosta mare handbalista Aurora Leonte povesteste cum le motiva renumitul antrenor: „Pentru locul II nu canta imnul! Asa ne spunea profesorul Pilica Popescu ca sa ne determine sa luptam cu indarjire in meciuri. Cand cineva avea o reusita, ne incuraja cu aprecierea „Foarte binisor!"

 

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE