Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Guvernul pregătește o nouă amnistie fiscală pentru românii și firmele cu datorii la stat

Postat la: 01.06.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Executivul Grindeanu pregătește o nouă amistie fiscală pentru firmele și persoanele fizice cu datorii la stat, după modelul guvernelor Boc și Ponta.

Firmele şi persoanele fizice cu datorii către stat cu termene de plată anterioare datei de 30 iunie 2017 vor putea fi scutite de penalităţi şi de jumătate din dobânda acumulată dacă achită datoria principală până la 30 septembrie, iar cealaltă jumătate din dobânda rămasă este achitată până la finalul anului. Noua facilitate este pregătită la nivel politic, conform unui document, aflat în stadiul de proiect, analizat de Profit.ro.

Politicienii pregătesc din nou acordarea de facilități fiscale firmelor și persoanelor fizice cu datorii depășite la plată, respectiv ștergerea penalităților și a jumătate din dobânzile acumulate, potrivit datelor obținute de Profit.ro.

Astfel, noua facilitate fiscală va face ca firmele și persoanele fizice cu datorii către stat cu termene de plată anterioare datei de 30 iunie 2017 să fie scutite de penalități și jumătate din dobânda acumulată, dacă achită datoria principală până la 30 septembrie, iar dobânda de 50% care le-a rămas de plătit este achitată până la finalul anului.

Guvernul ar pregăti această măsură, care este în stadiul de proiect, în speranța că va împușca mai mulți iepuri dintr-un foc: mai precis, „stimularea conformării voluntare a contribuabililor la plata obligațiilor fiscale și maximizarea încasărilor bugetare, stimularea mediului economic și, respectiv, diminuarea arieratelor bugetare".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE