Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Graţiela Gavrilescu introduce o nouă taxă pentru agricultori

Postat la: 02.08.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ministerul Mediului condus de Gratiela Gavrilescu a pregătit o nouă taxă în agricultură. Astfel, Astfel, potrivit unui proiect de ordonanta, fiecare produs folosit pentru a proteja culturile ar putea fi impozitat suplimentar cu 2%. Taxa ar trebui plătită de companiile producătoare de pesticide, însă şi fermierii vor fi afectaţi pentru că vor cumpăra la rândul lor produse mai scumpe. Iar acest lucru înseamnă că cerealele şi legumele recoltate ar putea costa mai mult.

Vestea i-a nemulţumit pe fermieri, care se plâng că sunt deja taxaţi. Practic, producătorii vor fi forţaţi să majoreze astfel preţurile pentru a recupera taxa prevăzută într-o ordonanţă a Ministerului Mediului, aflată acum în dezbatere publică. În final, lanţul scumpirilor se va închide la cumpărători. Laurenţiu Baciu, preşedintele Ligii Producătorilor Agricoli, considera ca „toate impozitele si taxele care se adaugă la cheltuieli nu fac decât să crească preturile produselor agricole si implicit se vor resimti în galantare".

Suma pe care o plătesc fermierii pentru produsele folosite pentru protecţia plantelor de mucegai sau şoareci este deja prea mare, spun aceştia. În anii cu secetă, cum este acesta, tratamentul culturilor îi costă mult pe agricultorii care au livezi şi solarii cu legume. În total, valoarea pieţei de pesticide se ridică la 318 milioane de euro. Ordonanţa Ministerului Mediului mai prevede o taxă de 80 de lei pentru fiecare tonă de deşeuri produsă în fermă.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE