Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Granturi de cercetare pentru absolvenții de liceu cu rezultate deosebite

Postat la: 02.06.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Tinerii absolvenţi de liceu care au rezultate deosebite la învăţătură vor putea beneficia de granturi de cercetare, potrivit unei Hotărâri aprobată în şedinţa de miercuri a Guvernului, sumele variind între 1500 şi 3500 de euro pe an, în funcţie de rezultate.

"Printr-o Hotărâre de Guvern, tinerii absolvenţi de liceu care au rezultate deosebite la învăţătură vor putea beneficia de granturi de cercetare. Granturile de cercetare vor fi acordate sub titulatura grant pentru tineri cercetători „Regele Carol I". E vorba despre absolvenţi care pe parcursul celor patru ani de liceu au avut rezultate deosebite la olimpiade internaţionale şi naţionale", a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Alina Petrescu. Ea a precizat că banii vor fi acordaţi fiecărui candidat de universitatea sau facultatea la care studiază, din fonduri ale Ministerului Cercetării. Astfel, pentru laureaţii olimpiadelor internaţionale se va acorda suma de 3.500 euro pe an pentru cei care au obţinut locul I, 3000 euro pe an pentru locul II şi 2500 euro pe an pentru locul III, iar pentru laureaţii olimpiadelor naţionale sumele sunt: 2500 euro pe an pentru locul I, 2000 euro pe an pentru locul II şi 1500 euro pe an pentru locul III, la cursul BNR. "Se mai pot acorda şi suplimente la aceste sume dacă tinerii respectivi participă la evenimente ştiinţifice internaţionale şi, de asemenea, dacă formează echipe din care să facă parte cel puţin cinci studenţi care provin de la una sau mai multe universităţi şi care lucrează împreună la redactarea unor materiale sau la crearea unor subcontractări pentru realizarea de probe tehnologice sau promovarea unor idei realizate în echipă", a adăugat Alina Petrescu.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE