Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Gradul de îndatorare a populației a crescut în ultimii ani

Postat la: 24.12.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

„În condițiile în care populația României continuă să fie în scădere permanentă, iar volumul datoriei publice a țării a înregistrat o permanentă ascensiune, gradul de îndatorare a populației a crescut într-un ritm alert, înregistrând, la sfârșitul anului 2015, valoarea de 16.205 lei/locuitor, în creştere cu 21,23% față de nivelul de 13.367 lei/locuitor înregistrat în anul 2013″, se precizează într-un raport de audit al Curții de Conturi.

Totuși, se mai menționează în acelaşi raport de audit, "analizând indicatorul datoriei publice raportat la produsul intern brut al României în anul 2015, se constată faptul că, în conformitate cu prevederile legislației naționale, acesta a avut un nivel de 44,3%, deci s-a situat sub pragul de 60% stabilit prin Tratatul de la Maastricht și între primele cinci state membre cu cea mai scăzută datorie publică în PIB din UE28". Situaţia poate deveni însă îngrijorătoare date fiind tendinţele demografice ale României, chiar dacă economia merge mai bine. „În concluzie, datoria publică a României este într-o creștere permanentă, în timp ce populația prezintă un trend descrescător, astfel nivelul indicatorului datoria publică/locuitor a prezentat o creștere mai accentuată decât cel al indicatorul PIB/locuitor, ceea ce indică un grad de suportabilitate mai ridicat pentru populație comparativ cu țările dezvoltate", se mai arată în acelaşi raport de audit.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE