Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ghe Stefan „Pinaliti" trimis în judecată pentru fraudarea Poștei Române

Postat la: 03.03.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Gheorghe Ștefan se află în prezent în Penitenciarul Rahova, unde își ispășește o pedeapsă de 6 ani de închisoare primită în dosarul Microsoft. Mai are o condamnare de trei ani în dosarul finanțării ilegale a Partidului Democrat Liberal, iar acum capetele de acuzare se înmulțesc. „Pinalti" a fost trimis în judecată, vineri, de procurorii DNA, pentru trafic de influență, în dosarul fraudării Poștei Române.

Alături de el au mai fost trimiși în judecată omul de afaceri Marian Constantinof, pentru spălare de bani și complicitate la abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave și în formă continuată, Mihai Chebac - la data faptei șef al Direcției dezvoltare din cadrul CNPR și Dorin Laurian Firuti - la data faptei administrator al SC Romkuvert SRL și SC Romkuvert IND SRL - ambii pentru complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, cu consecințe deosebit de grave și în formă continuată.

Potrivit anchetatorilor, în perioada iulie - august 2009, Gheorghe Ștefan, primar al municipiului Piatra Neamț și vicepreședinte al unui partid politic, i-a propus lui Marian Constantinof că, în schimbul unor sume de bani, își va folosi influența pe lângă reprezentanții CNPR astfel încât sucursala "Fabrica de Timbre" CNPR să le atribuie unor societăți comerciale, controlate de omul de afaceri, contracte având ca obiect furnizarea de hârtie.

„Sumele de bani pe care le pretindea Gheorghe Ștefan urmau să provină tocmai din încasările obținute din executarea primelor contracte. Deoarece banii i s-ar fi dat lui Gheorghe Ștefan, cheltuielile de aprovizionare cu hârtie ar fi trebuit să fie acoperite din profitul generat de următoarele contracte încheiate", se arată în comunicatul DNA.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE