Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Georgescu, BNR: Analizăm schimbarea modului în care se calculează ROBOR

Postat la: 12.02.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Banca Naţională a României (BNR) analizează o posibilă schimbare a modului în care se calculează indicele ROBOR, a anunţat, marţi, prim-viceguvernator-ul BNR, Florin Georgescu, în cadrul audierilor din Senat.

Guvernatorul Mugur Isărescu a fost audiat, marţi, în comisiile reunite economică şi de buget-finanţe din Senat, alături de întreg Consiliul de Administraţie al BNR, pe teme legate de cursul valutar şi pe modul în care este calculat indicele ROBOR. La audiere a participat şi preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Una dintre temele principale ale discuţiilor a fost legată de modul în care se calculează indicele ROBOR. Georgescu a subliniat că se poartă discuţii despre o posibilă nouă modalitate de calcul.

"Ni se va prezenta, în cadrul Comitetul Naţional pentru Supravegherea Macroprudenţială (CNSM), posibilitatea schimbării modului în care calculăm ROBOR. (...) Specialiştii se întâlnesc zilnic şi discută, urmând să vedem ce recomandări vor fi făcute", a spus Georgescu.

Isărescu a subliniat, în cadrul dezbaterii, că această problemă va trebui discutată inclusiv cu reprezentanţi ai Consiliului Concurenţei şi cu Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).

La începutul discuţiilor, senatorul ALDE, Daniel Zamfir, l-a întrebat pe Isărescu dacă indicele ROBOR a fost manipulat de bănci, iar guvernatorul a negat şi a precizat că indicele a rămas la un nivel scăzut atâta timp cât şi inflaţia a rămas la un nivel scăzut.

La finalul lunii trecute, Daniel Zamfir a susţinut că indicele ROBOR este "trucat" printr-o înţelegere între băncile comerciale, cu implicarea BNR, şi a cerut guvernatorului BNR şi şefului Consiliului Concureţei, Bogdan Chiriţoiu, să vină la audieri în Senat.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE