Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Geanina Terceanu spune ca Borcea i-a lasat in geanta 10.000 de euro

Postat la: 22.11.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Fosta judecătoare Geanina Terceanu a declarat, ieri, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie că fostul finanţator al clubului Dinamo, Cristian Borcea, i-a lăsat în geantă o sumă de 10.000 de euro, în cadrul unei întâlniri pe care a avut-o la locuinţa acestuia.

Geanina Terceanu a răspuns în sala de judecată întrebărilor puse de avocata lui Cristian Borcea, în procesul în care este acuzată că a primit aproape 200.000 de euro mită pentru a dispune achitarea inculpaţilor în dosarul transferurilor din fotbal, relatează Agerpres. Fosta judecătoare a povestit că a fost dusă de avocatul George Iorgovan, cu care avea o relaţie de amiciţie, la o locuinţă din zona de nord a Capitalei, pentru a se întâlni cu Borcea.

Geanina Terceanu a declarat: "Iorgovan mi-a spus că va fi o discuţie scurtă. Nu a avut loc nicio discuţie despre bani. Borcea a încercat să-mi explice cum e mecanismul transferurilor. Am stat două ore, era noapte. Locul era undeva în nordul Bucureştiului. Eu am dat ca punct de reper o cale ferată, undeva către Pipera. Domnul Borcea a vrut să discutăm despre dosar şi i-am zis că abia l-am primit. I-am explicat că nu se pune problema să vorbim despre dosar. Borcea nu a îndrăznit să îmi ceară o soluţie. Am discutat ca doi oameni care trebuiau să-şi umple timpul rămas la dispoziţie. La finalul discuţiei din acel imobil, după ce m-am ridicat, mi-a lăsat o sumă de bani în geantă. A spus că mi-a lăsat ceva. Nu am verificat. S-a întâmplat într-o fracţiune de secundă. Abia acasă am verificat. Nu am povestit nimănui despre suma de bani şi nici despre întâlnire. Acasă am constatat că erau 10.000 de euro. Nu am restituit banii, pentru că nu am vrut să reiau legătura nici cu Borcea. Iniţial, am crezut că banii erau pentru că ne-am plăcut reciproc, dar a fost doar impresia mea".
Întrebată de ce nu a spus de la început despre întâlnirea cu Borcea, iar la urmărirea penală a amintit doar de fraţii Becali, Geanina Terceanu a răspuns: "S-a lucrat foarte mult asupra mea. Au zis să dau declaraţii şi despre Borcea, pentru că aşa scrie în denunţ. Am fost ameninţată, dar nu de către inculpaţi. Ei se feresc să discute cu mine. Nu vreau să zic ce mi s-a întâmplat la urmărirea penală decât în ultima mea cuvântare".

După aceste fraze, completul a decis că şedinţa de judecată să nu mai fie publică. Procesul se află în faza de apel, după ce Curtea de Apel Bucureşti a aplicat, în noiembrie 2016, pedepse grele în acest dosar. Astfel, fostul impresar Ioan Becali a fost condamnat la 7 ani şi 4 luni închisoare, iar fratele său Victor Becali la 5 ani şi 8 luni închisoare. De asemenea, Cristian Borcea, fost preşedinte executiv al clubului de fotbal Dinamo, a primit 7 ani şi 10 luni închisoare, iar Geanina Terceanu a luat 5 ani şi 6 luni. Instanţa a mai dispus confiscarea sumei de 195.000 euro de la Geanina Terceanu, banii reprezentând mita primită de aceasta.
Conform Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), în februarie 2009, Geaninei Terceanu, în calitate de judecător la Tribunalul Bucureşti, i-a fost repartizat dosarul transferurilor de fotbalişti, în care fraţii Becali şi Cristian Borcea, alături de alţi conducători din fotbal, fuseseră trimişi în judecată pentru înşelăciune şi evaziune fiscală.

În 3 aprilie 2012, magistratul a pronunţat în dosarul respectiv o hotărâre de achitare faţă de toţi inculpaţii, pe motiv că fapta nu există. Potrivit rechizitoriului, pentru a pronunţa această soluţie de achitare, Terceanu a primit, în intervalul aprilie 2009 - mai 2012, o sumă totală de 195.000 de euro. Procurorii susţin: "Din acest total, suma de 185.000 de euro a fost dată lui Terceanu de către inculpaţii Becali, iar suma de 10.000 de euro de către inculpatul Borcea. În cursul anului 2009, o parte din banii primiţi în modalitatea de mai sus, respectiv 56.000 de euro, au fost folosiţi de Terceanu la achiziţionarea unei locuinţe (al cărei preţ total a fost de 93.000 euro)". Ulterior, în martie 2014, Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat definitiv pe cei implicaţi în dosarul transferurilor, desfiinţând astfel soluţia de achitare dată de judecătoarea Terceanu. În prezent, doar Victor Becali şi Cristian Borcea se mai află în detenţie, restul fiind eliberaţi condiţionat

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE