Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Gabriela Firea cere de la Guvern clădirea Romexpo și terenuri ale TVR

Postat la: 19.07.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Primăria Capitalei vrea să solicite Guvernului emiterea unor hotărâri prin care să treacă în subordinea Consiliului General al Municipiului București (CGMB) atât clădirea Romexpo și Blocul Rosenthal, cât și mai multe terenuri ale Societății Române de Televiziune sau RAAPPS, pentru diverse proiecte ale municipalității. Proiectele de hotărâre figurează miercuri pe ordinea de zi a ședinței CGMB.

Astfel, consilierii generali trebuie să își dea acordul pentru solicitarea ca Guvernul să emită o hotărâre prin care statul să transmită un imobil din Șoseaua Pipera nr. 63-65 în domeniul public al municipiului București și în administrarea CGMB, pentru construirea Spitalului Metropolitan. Imobilul are o suprafața de 46.824 de metri pătrați. Municipalitatea precizează că spitalul va avea 2.000 de paturi și va fi realizat "de la zero", cu secții de oncologie, radioterapie, neurologie, terapie intensivă, recuperare medicală și mari arși. Un alt proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi ar urmă să prevadă transmiterea imobilului din bulevardul Mărăști nr. 63-65 din domeniul public al statului și administrarea RA-APPS-SAIFI în administrarea CGMB.

Potrivit articolului 2 al proiectului, pe acest amplasament ar urma să fie realizată "o zonă în vederea desfășurării activităților culturale, educative și sportive". În expunerea de motive semnată de primarul general, propunerea este argumentată prin faptul că București are un deficit major de zone pentru desfășurarea activităților în domeniul cultural, educativ și sportiv, în acest sens indentificand Romexpo ca zonă oportună. Potrivit proiectului de hotărâre, suprafața terenului este de circa 309.704 metri pătrați, scrie Ziare.com.

În 23 noiembrie anul trecut, Primăria Capitalei a semnat un protocol de colaborare cu Camera de Comerț și Industrie a României, pe patru ani, primul proiect comun anunțat atunci de Gabriela Firea fiind amenajarea pavilionului A ca o sală polivaletă, cu 15.000 de locuri, săli de conferințe și loje, pentru care ar fi necesară sumă de aproximativ 30 de milioane de euro. Primarul a mai spus atunci că sală va purta numele gimnastei Nadia Comaneci. Edilul a promis că municipalitatea va realiza un studiu de fezabilitate în vederea amenajării pavilionului și un proiect de hotărâre în acest sens va fi votat într-o ședința de consiliu, urmând apoi că lucrările să nu dureze mai mult de un an.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE