Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Funcţionară luată de ambulanţă după ce a aflat că îi va scădea salariul de bază la 5.000 de lei

Postat la: 22.03.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Scandalul legat de reducerea unor salarii din Primăria Timişoara continuă. Primarul Nicolae Robu a propus reduceri salariale pentru 13 angajaţi ai primăriei care au obţinut cu ocazia evaluării activităţii din 2017 calificativul „bine". După ce juriştii primăriei s-au opus măsurii, susţinând că un astfel de proiect este ilegal, primarul Nicolae Robu a făcut un pas în spate retrăgând proiectul pentru a cere un punct de vedere de la Ministerul Muncii.

Miercuri, Gizela Friedmann, una dintre angajatele Direcţiei de Urbanism care a obţinut calificativul „bine", fiind propusă astfel pentru reducerea salariului de bază la 5.000 de lei (primăria a refuzat să comunice care este în prezent salariul funcţionarei), a fost supusă unei reevaluări. Gizela Friedmann a obţinut acelaşi calificativ, iar potrivit unor surse din Primăria Timişoara, pe fondul scandalului pe această temă femeia a suferit un atac de panică, fiind chemată ambulanţa.

„Soţia mea a făcut un atac de panică, după ce a intrat în comisia de evaluare. Era pe lista celor 13 care urmau să fie sancţionaţi, deşi ea nu are nici o vină. De aceea i s-a făcut rău, pentru că nu a vrut să semneze nişte acte de risc. Atacul de panică l-a avut din cauza presiunilor venite de la şefa de personal, arhitectul-şef şi directorul de la urbanism. Mai multe nu pot să vă spun acum", a declarat soţul femeii pentru renaşterea.ro.

Directorul Direcţiei de Urbanism, Sorin Ciurariu, care este şeful direct al Gizelei Friedmann, a declarat că în urma reevaluării subalterna sa a obţinut „un foarte consistent bine". „A fost foarte obiectiv evaluată. E un foarte consistent bine. Putea să fie abia bine", a declarat Ciurariu potrivit căruia Gizela Friedmann nu e la prima problemă medicală. „Doamna a mai avut probleme şi săptămâna trecută şi acum ceva vreme cu sănătatea. Am înţeles că a mai fost dusă cu salvarea din primărie. Întrucât ne-a adus la cunoştinţă că nu se simte bine, noi i-am recomandat ca starea de sănătate să fie principala ei grijă, urmând ca lucrurile sunt rezolvate să facem faţă atribuţiilor de serviciu cuviincios aşa cum putem", a declarat Sorin Ciurariu. „Am auzit că a chemat salvarea, că avea toţi parametri normali şi că s-a presupus că e vorba de un atac de panică. Mai multe nu ştiu", a declarat şi primarul Nicolae Robu.

Cu ocazia şedinţei de marţi, pe a cărei ordine de zi se afla şi proiectul de reducere a salariilor, primarul Gizela Friedmann le-a transmis consilierilor locali o adresă prin care contesta rezultatul evaluării în urma căreia a fost evalută cu „bine", acuzând presiuni pentru însuşirea acestui calificativ. „În momentul în care ne-am permis să punem întrebări în ceea ce priveşte modalitatea de evaluare şi calificativul obţinut, am fost umilită, certată şi obligată să preiau cu semnătură Raportul de evaluare. Mi s-a spus atât mie, cât şi colegelor mele care au primit acelaşi calificativ ca şi mine că toţi consilierii (15) de la Serviciul Certificări şi Autorizări suntem de nota 1,2,3, că toţi trebuia să avem calificative de suficient şi insuficient, că dânsul (directorul executiv), ne-a dat foarte bine, dar domnul primar l-a ameninţat că dacă nu ne diminuează calificativele primeşte dânsul calificativul diminuat", acuză Gizela Friedmann, care este colegă de partid cu primarul Nicolae Robu, în PNL.

„Vorbeşte prostii. Le-am spus tuturor şefilor să facă evaluarea cu responsabilitate pentru că şi în evaluarea lor intră toată prestaţia, inclusiv seriozitatea cu care îşi evaluează subalternii. Regulă de principiu, sănătoasă, corectă în orice instituţie. E uimitor câtă agitaţie fac aceşti oameni când ştiu foarte bine că prestaţia lor nu se ridică la nivelul prestaţiei colegilor lor", a fost răspunsul primarului Nicolae Robu la acuzaţiile colegei sale de partid care îi este subalernă la primărie.

Cazul funcţionarilor propuşi pentru reducerea salariilor ca urmare a unor evaluări în care nu au obţinut calificativ maxim a adus în discuţie obiectivitatea cu care sunt realizate aceste evaluări de către şefii funcţionarilor. Primarul Nicolae Robu a spus că, spre deosebire de alte direcţii din primărie, unde poate fi pus în discuţie subiectivismul superiorilor, la Direcţia de Urbanism, din care face parte şi Gizela Friedmann, criteriile de evaluare sunt foarte obiective, fiecare funcţionar având un număr de lucrări repartizate şi un grafic după care se evaluează fiecare dintre lucrări. În funcţie de respectarea acelor grafice, susţine Robu, activitatea funcţionarilor poate fi evaluată în mod obiectiv.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE