Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Culise: Frații Petreuș, pensii de nabab de la Ministerul de Interne: între 2.800 și 3.200 de euro

Postat la: 12.04.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Inca de pe vremea guvernului Nastase, Ministerul de Interne avea doi cerberii care faceau legea in institutie si au facut-o pana in urma cu cativa ani cand au pensionati de catre Traian Basescu, adica aproape vreo zece ani. Numele lor este Niculae Chesnoiu, seful Directiei Financiare si Matei Stanciuc, bosul logisticii, cunoscuti in Ministerul de Interne sun numele de fratii Petreus pentru ca sunt nedespartiti.

Intre timp, cei doi chestori pensionari s-au reorientat si au ajuns consilieri la mai multi ministri, iar cand Ciolos a impus-o pe Elisabeta „Uta" Lipa (foto) la sefia Ministerului Tineretului si Sportului, chestorii de politie Chesnoiu si Stanciuc au ajuns consilierii acesteia. Insa, mare surpriza a venit cand acestia si-au depus declaratia de avere la plecarea din MTS, adica pe 5 ianuarie 2017. Potrivit declaratiei de avere postate pe site-ul MTS, Niculae Chesnoiu beneficiaza de o pensie lunara de la Interne de 14.455 de lei, adica circa 3.200 de euro. La aceasta se mai adauga inca vreo 6.160 de lei , aproximativ 1.370 de euro, ca cenzor la IPA.

Cat timp a fost consilierul „Utei" Lipa, Chesnoiu a mai incasat lunar inca vreo.4.900 de lei, dar este o alta poveste pe care ZIUAnews o va relata in zilele urmatoare. Practic, cat timp a fost in umbra „Utei" Lipa, Chesnoiu a beneficiat lunar de 25.521 lei, ceea ce reprezinta vreo 5.700 de euro. Sotia lui Chesnoiu, tot pensionata de la Interne, are o pensie de 10.098 de lei, adica de vreo 2.200 de euro. In schimb, celalalt frate Petreus, Matei Stanciuc, are o pensie militara de 12.611 lei, adica vreo 2.880 de euro, la care s-a adaugat si remuneratia lunara de 4.900 de lei pentru consilierea „Utei" Lipa. Cu asemenea pensii mai mari decat remuneratia cand erau in activitate,sa te tot pensionezi din Ministerul de Interne!

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE