Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Fostul prefect de Teleorman Teodor Niţulescu la DNA in Dosarul Tel Drum

Postat la: 12.12.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Fostul prefect al judeţului Teleorman Teodor Niţulescu s-a prezentat marţi la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie din Capitală, potrivit Agerpres. Surse judiciare au precizat că el a fost chemat pentru a fi audiat de procurori în dosarul 'Tel Drum'.

Luni, procurorii anticorupţie au dispus schimbarea încadrării juridice, în sensul reţinerii formei agravante a infracţiunilor iniţiale, precum şi punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de societatea Tel Drum şi reprezentanţii acesteia, într-un dosar privind fraudarea fondurilor europene, cu un prejudiciu de peste un milion de euro.

Potrivit unui comunicat al DNA, SC Tel Drum SA - persoană juridică, dar şi Petre Pitiş şi Mircea Vişan, reprezentanţi ai societăţii, sunt urmăriţi penal pentru săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecinţe deosebit de grave.

În dosar mai sunt cercetaţi Florian Neda, reprezentant al Tel Drum, Florian Ion, reprezentant al WFA Impex SRL, precum şi societatea WFA Impex SRL - persoană juridică, pentru complicitate la săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecinţe deosebit de grave.

Potrivit DNA, pe 16 mai 2017 a fost înregistrată sesizarea Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor cu privire la suspiciuni privind activitatea unor firme, care, în cursul anului 2016, ar fi folosit o schemă de obţinere ilicită de fonduri europene prin supraevaluarea preţului unor utilaje.

"În cursul lunii iulie 2015, Ministerul Fondurilor Europene a admis la contractare un proiect propus de societatea comercială Tel Drum SA în cadrul programului 'Creşterea Competitivităţii Economice', finanţat din fonduri europene. În cadrul proiectului, Tel Drum SA urma să achiziţioneze o 'staţie mobilă de mixturi asfaltice pentru creşterea competitivităţii economice a SC Tel Drum SA'", explică procurorii.

Potrivit DNA, societatea comercială Tel Drum SA ar fi obţinut, pe nedrept, suma de 4.849.375 lei, reprezentând cheltuiala eligibilă nerambursabilă din fonduri europene. Ministerul Fondurilor Europene s-a constituit parte civilă cu suma de 4.849.375 lei. În vederea recuperării sumei de bani obţinute în mod injust, procurorii au instituit măsuri asigurătorii asupra bunurilor mobile şi imobile aparţinând inculpaţilor, persoane fizice şi juridice.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE