Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Fostul ministru al Comunicațiilor Valerian Vreme, achitat de Instanța Supremă în Dosarul Microsoft

Postat la: 02.11.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis că fostul ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei nu se face vinovat de săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, dar au menținut sechestru asigurator asupra averilor inculpaților, pentru recuperarea prejudiciului.

„Achită pe inculpatul Vreme Valerian pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. În baza art. 25, alin. 5 Cod de procedură penală, lasă nesoluţionată latura civilă a cauzei, vizând pretenţiile formulate de partea civilă Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale. În baza art. 397 alin. 5 rap. la art. 25 alin. 5 Cod de procedură penală, menţine măsura asiguratorie a sechestrului asigurător, instituită prin ordonanţa nr. 204/P/2017 din data de 11.09.2017, necesară acoperirii pagubei cauzată Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale prin săvârşirea infracţiunii", se arată în hotărârea instanţei.

Potrivit DNA, în perioada septembrie 2010 - februarie 2012, Valerian Vreme, ar fi încheiat, fără organizarea unei licitaţii publice, cu D.Con-Net AG, lider al unei asocieri de firme, un contract ce avea ca obiect închirierea, pe o durată de 16 luni şi 13 zile, cu opţiune de cumpărare, a drepturilor neexclusive de utilizare a produselor software Microsoft în şcoli. Acordul-cadru de furnizare nr. 32/12.08.2009 nu permitea încheierea unui astfel de contract subsecvent, susțin anchetatorii. „Prin acest demers s-a cauzat, pe de o parte, un prejudiciu Ministerului Comunicaţiei şi Tehnologiei Informaţiei, în valoare totală de 11.291.794 euro, iar, pe de altă parte, un folos patrimonial necuvenit, în acelaşi cuantum, în favoarea D.Con-Net AG", se arată în rechizitoriu.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE