Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Fostul șef al ASF, Dan Radu Ruşanu, cere statului 6,5 mil. lei după ce a fost achitat de instanță

Postat la: 22.01.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Fostul şef al ASF, achitat definitiv de instanţă în dosarul în care era acuzat de fapte de corupţie, a dat statul român în judecată, cerând daune de 6,5 milioane de lei pentru modul în care a fost afectat în perioada în care a fost anchetat.

Cererea de chemare în judecată a fost depusă pe rolul Tribunalului Bucureşti, la sfârşitul lunii noiembrie 2017, fostul şef al ASF solicitând daune de 6,5 milioane lei. Dan Radu Ruşanu a fost arestat preventiv, în anul 2014, timp de patru luni şi a stat în arest a domiciliu alte trei luni în dosarul "Carpatica Asig", fiind acuzat de folosirea influenţei unei persoane care îndeplineşte o funcţie publică, favorizarea făptuitorului şi constituire de grup infracţional organizat. În primă instanţă, fostul şef al ASFa fost achitat, decizia fiind menţinută, definitiv, de instanţa supremă.

Fostul șef al ASF îl consideră pe Traian Băsescu principalul vinovat pentru arestarea sa. Dan Radu Rusanu a mai declarat că a fost achitat în cele patru capete de acuzare, deoarece faptă nu există, iar arestarea lui a venit la două zile după ce a declarat, la un post de televiziune, că inculparea să nu are vreo legătură cu dosarul Astra-Carpatica.

"Am fost achitat pentru cele patru capete de acuzare, cu 62 de fapte material, pentru că faptă nu există (...) Arestarea mea s-a făcut la numai două zile după ce, la un post de televiziune, am declarat că inculparea mea nu are nicio legătură cu cazul Carpatica, cu cazul Astra și cu domnul Adamescu, prietenul domnului Traian Băsescu", a afirmat Rusani.

De asemenea, fostul președinte al ASF susține că vina pentru arestarea să este în proporție de 90% a procurorului, care a prezentat probele "răstalmăcite și declarațiile martorilor "trunchiate sau netrunchiate": "Trebuie să știți că judecătorul, în cameră preliminară, cel puțin în cazul meu, nu poate să cerceteze, nu are timpul fizic de a cîți și concluizona cele 40 de volume din dosarul Carpatica. Vinovăția este în proporție de 90% a procurorului, care prezintă probele răstalmăcite, interpretate de domnia să, prezintă declarațiile martorilor trunchiate sau netrunchiate sau o parte din martorii care îi convin, și nu toți."

Rusanu a fost arestat preventin pentru 11 fapte, printre care constituirea unui grup infractional organizat si influentarea declaratiilor, favorizarea faptuitorului in forma continuata, folosirea influentei de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere in scopul obtinerii pentru altul de foloase necuvenite. In iunie 2017, Rusanu a fost achitat definitiv de instanța supremă. Dan Radu Rusanu are 67 de ani si a fost deputat si senator PNL, iar din anul 2013 a fost presedinte al ASF.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE