Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Fostul arbitru de fotbal Cristian Balaj este noul președinte al Agenției Naționale Anti-Doping

Postat la: 18.01.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Fostul arbitru FIFA Cristian Balaj este noul președinte al Agenției Naționale Anti-Doping (ANAD). Balaj preia conducerea ANAD după ce Graziela Vâjială, cea care practic a fondat instituția, s-a retras la cerere din funcție.

„Mă retrag din motive strict personale, iar unul dintre ele este că am simţit nevoia să-i las pe tineri să preia ştafeta. Las pe mâini bune activitatea antidoping din România, întrucât am deplină încredere în oamenii pe care i-am format în cadrul Agenţiei. Există acolo o echipă de specialişti pe care oricine se poate baza", a declarat Vâjială, care a ocupat funcția de președinte al Agenției Naționale Anti-Doping din octombrie 2005, după ce, anterior, a condus timp de 22 de ani Laboratorul de Control Doping din București.

Cristian Balaj, 47 de ani, a jucat fotbal la FC Baia Mare, iar din 1994 a devenit arbitru. El a debutat în Divizia A în 10 septembrie 2000, când a condus la centru o confruntare dintre Steaua București și FC Brașov.

Balaj a condus peste 340 de meciuri în Liga 1 din România, fiind din acest punct de vedere pe locul 2 în clasamentul All Time. Deține recordul celor mai multe finale de Cupa României arbitrate, patru (2002, 2004, 2009 și 2013), alături de Emil Kroner, Dan Petrescu și Denis Xifando. Este pe locul 1, alături de Aurel Bentu, în topul arbitrilor care au condus derby-ul clasic al României, Steaua - Dinamo, cu 9 astfel de meciuri oficiate (primul în mai 2002, cel mai recent în aprilie 2016).

Cristi Balaj a fost arbitru FIFA timp de 13 ani, între 2003-2016. S-a retras din arbitraj pe 19 decembrie 2016, ultimul meci condus în Liga 1 a fost Gaz Metan Mediaș - Astra Giurgiu.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE