Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Fondul Proprietatea a blocat în instanță manevrele tandemului Șova -Petrașcu de ruinare a Poștei Române

Postat la: 20.10.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Modificările anunțate cu mare tam tam la Compania Nationala Poșta Română de către directorul interimar Elena Petrascu si sustinute de ministrul Comunicatiilor, Lucian Șova, riscă să fie lovite de nulitate.

Fondul Proprietatea, actionar minoritar al Poștei Române, a contestat in instanta (dosar 388894/3/2017) numirile facute in noul Consiliu de Administratie, cel care a girat aducerea in functia de director interimar a Elenei Petrașcu din pozitia de sef de cabinet al ministrului Lucian Șova. Demersul facut de Fondul Proprietatea este sustinut si de informatiile oficiale de la Oficiul National al Registrului Comertului.

Reorganizare ilegală

Pe 28 septembrie, Ministwrul Comunicatiilor si Societatii Informationale anunța, într-un comunicat, că i-a numit membri provizorii în Consiliul de Administrație ai Poștei Române pe Adrian-Daniel Găvruță - secretar general adjunct în cadrul MCSI, și pe Carmen-Mihaela Dăneț - director general, Direcția Generală Economică, Achiziții Publice și Administrativ din cadrul MCSI. În aceeași zi, Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) companiei Poșta Română a decis revocarea din funcție a trei membri ai Consiliului de Administrație, respectiv Dante Stein, Bogdan Florian Matei și Bogdan Cristian Patriniche. Noul CA a decis pe 4 octombrie numirea în funcția de Director general interimar al companiei a fostei șefe de cabinet a ministrului Lucian Șova, Elena Petrașcu. Încă din prima zi de mandat, Elena Petrașcu a luat decizia unei reorganizări fulger care a afectat puternic toate departamentele și direcțiile Poștei, in special cea operativa si comerciala.

Datele din Registrul Comerțului, actualizate pe 10 octombrie, o nominalizează pe Elena Petrașcu drept director interimar la Poșta Română, însă membrii Consiliului de Administrație sunt cei de dinaintea numirii Elenei Petrașcu și nu cei anunțati recent de Ministerul Comunicațiilor. Pe surse, apare informația că Adrian-Daniel Găvruță, președintele interimar al CA Posta Romana și cel care a numit-o pe Elena Petrașcu în funcția de director, ar avea unele probleme în cazierul fiscal făcând atât numirea sa cât și actele semnate nelegale.

„Performanțele" Elenei Petrașcu

Despre Elena Petrașcu aflăm, conform mediafax.ro, că sindicaliştii de la ROMATSA au reclamat la Ministerul Transporturilor (MT) şi la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) că era incompatibilă pe când era membră a Consiliului de Administraţie al ROMATSA. De altfel, Elena Petraşcu a fost preşedinte al CA ROMATSA, în aceeaşi perioadă fiind şi secretar general la Ministerul Transporturilor. Conform unor informaţii apărute în presă, în momentul semnării contractului Bechtel, Elena Petraşcu era director general al Direcţiei Juridice din cadrul Ministerului Transporturilor, iar în 2005, când s-a renegociat contractul.

Blatul lui Matei Brătianu

Surprinzator este faptul ca sindicalistii de la Posta Romana condusi de catre eternul lider pensionar Matei Bratianu stiu de manevrele ilegale ale tandemului Soca- Petrascu, dar tac ca mortul in papusoi. De ce? Potrivit informatiilor detinute de ZIUAnews, tandemul Sova-Posta a dat asigurarii liderului sindical Matei Bratianu ca va prelungi contractul colectiv de munca incheiat, incredibil, pe 10 ani, care exipira anul viitor in aceleasi conditii ca si pana acum, adica total defavorabile Postei Romane. Practic, Bratianu si gasca sa de sindicalistii vor sa-si mentina privilegiile uriase avute prin actualul contract, iar Sova si Petrascu sunt de acord.

Ion Teleanu

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE