Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Foarte putina lume a auzit de acest lac legendar din Romania. Se spune acolo isi aruncau oamenii averile de frica invadatorilor

Postat la: 06.08.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Undeva, in inima Muntilor Siriu, cerul se oglindeste intr-un lac legendar. De ochiul de apa ascuns privirilor curiosilor se leaga povesti despre care oamenii locurilor spun ca au un sambure de adevar. Lacul Vulturilor, format la peste 1.400 de metri altitudine, se afla intr-o zona putin cunoscuta de turisti, cu peisaje salbatice.

„Turistii vin aici sa se bucure de linistea locului si de frumusetea muntilor salbatici. In imediata vecinatate a „Lacului Vulturilor" se afla singura zona unde pot fi intalnite caprele negre, protejate de lege, acestea fiind pe cale de disparitie. Din cauza diferentelor notabile de temperatura din zona, pe timp de iarna, traseele turistice in aceasta zona sunt greu accesibile din cauza troienelor si zapezilor parca nesfarsite", a declarat padurarul de la cantonul de langa lac Nea Teodor Cardei.

Alexandru Vlahuta spune ca acesta ar fi fost salasul de primavara al vulturilor, ei avand obiceiul sa isi invete puii sa zboare in aceasta regiune: "vin vulturii, primavara, de beau apa ca sa intinereasca, aici isi invata puii sa zboare, deasupra acestei oglinzi fermecate mijesc de somn, cu aripile-ntinse, trufasii regi ai inaltimilor". Superba legenda a dat numele lacului, devenind, datorita lui Vlahuta, cunoscut in toata tara sub numele de "Lacul Vulturilor".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE