Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Foști șefi CFR, trimiși în judecată pentru dosarul jafului de la Hotelul Astoria

Postat la: 03.04.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Procurorii DNA i-a trimis în judecată pe fostul director adjunct al Societăţii Feroviare de Turism (SFT) CFR SA Cosmin Udor şi fostul director general al SFT CFR SA Luminiţa Laura Gliga, precum şi pe executorul judecătoresc Bogdan Dumitrache, pentru împrejurările în care fostul hotel - restaurant Astoria din Bucureşti, care a aparţinut SFT CFR SA, a trecut în proprietatea unei societăţi private, la un preţ modic, prin procedură de executare silită iniţiată ca urmare a neachitării unor datorii de circa 17.000 euro.

Cosmin Udor este acuzat de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul, Laura Gliga de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave şi abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul, în timp ce Bogdan Dumitrache este acuzat de stabilire a unei valori diminuate cu ocazia executării silite, informează un comunicat al DNA transmis luni Agerpres.

Societatea Feroviară de Turism SFT CFR SA este o societate comercială pe acţiuni care funcţionează sub autoritatea Ministerului Transporturilor şi gestionează active aflate în proprietatea statului. Societatea are ca obiect de activitate, printre altele, transportul feroviar de călători cu specific de turism, înfiinţarea, organizarea şi întreţinerea de muzee cu specific feroviar, hoteluri şi alte mijloace de cazare. În prezent, societatea se află în reorganizare judiciară.

Potrivit anchetatorilor, Cosmin Udor, în calitate de director general delegat al SFT CFR SA, cu încălcarea legislaţiei primare şi fără a avea aprobările necesare ale Consiliului de Administraţie, ale compartimentului financiar şi ale celui juridic, a semnat, la data de 6 iulie 2007, două contracte de asistenţă juridică cu o societate profesională de avocaţi, pentru reprezentare legală în litigii, deşi în cadrul societăţii funcţiona un compartiment juridic.

Este vorba despre un contract de asistenţă juridică având ca onorariu suma de 3.500 euro lunar plus TVA şi un onorariu de succes de 10% la sumele recuperate şi un contract de asistenţă juridică având ca onorariu suma de 3.000 euro lunar plus TVA şi un onorariu de succes de 10% la sumele recuperate. "Ambele contracte prevedeau că întârzierea la plata onorariului cu mai mult de 30 de zile atrage penalităţi de 0,3% pe zi întârziere şi conţineau clauze potrivit cărora toate litigiile în legătură cu executarea contractelor sunt de competenţa unei instanţe arbitrale", se arată în comunicat.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE