Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Florian Coldea a fost propulsat de fiul soferului unui agent KGB in România

Postat la: 12.01.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Jurnalistul de investigatii Ovidiu Zară face o veritabila analiza a ascensiunii lui Florian Coldea, prim adjunct al directorului SRI, a inceputurilor acestuia, legate de nume importante de generali ai serviciilor secrete:

Florin Coldea, l-a schimbat la 26.10.2009 din functie pe generalul Ioan Ştefanut, ex-seful Directiei Generale de Pre­venire si Combatere a Te­ro­ris­mului din SRI si fiul soferului lui Brucan pe vremea cand acest agent rus era ambasador "roman" la Washington (Ştefanut şi-a început activitatea la Securitate, fiind propulsat datorită faptului că tatăl său a fost şoferul politrucului Brucan în SUA; despre Ştefanut mai exista o legenda privind un grav accident de circulatie cu masina SRI, musamalizat).

Despre trecerea in rezerva a lui Ştefanut (tinand cont de "activitatea" tatalui), se zvonea inca din 2007, pentru ca ar fi urmat sa intre in lotul Zamfir - Bidireci, dupa ce jurnalistul Ovidiu Ohanesian a sustinut ca acesta ar fi fost implicat in cazul "Rapirea din Irak". Referitor la "Rapirea din Irak", fostul şef al Protecţiei Interne din SRI, generalul Ion Maranda - care „ştia tot, fără el nu mişca nimic" - trebuie spus ca a fost „măturat" din servicii tocmai pentru că a aflat că Ştefănuţ nu ar fi fost străin de răpire şi ar fi întocmit un raport (secretizat) în acest sens.

Adevar sau nu in spusele lui Ohanesian, cert e ca generalul Ştefănuţ a scăpat basma curată din scandalul privind fuga lui Hayssam din ţară, după ce Comisia SRI a decis că serviciul nu se face vinovat de fuga sirianului (în ciuda faptului că una dintre unităţile conduse de Ştefănuţ avea obligaţia, conform legii, să îl monitorizeze non-stop pe sirianul considerat un pericol pentru siguranţa naţională).
De retinut ca despre şeful Secretariatului General al SRI, generalul Sorin Brăteanu, se spune că a fost „primul tătic" al actualului prim-adjunct al SRI, Florian Coldea, pe care l-a şi năşit. Brăteanu l-a „crescut" pe Coldea, după care l-a pasat în curtea generalului Ştefănuţ, la IPCT.

Cert este ca in timpul scandalului privind răpirea jurnaliştilor, Coldea a fost introdus în vizorul lui Traian Băsescu de catre cei doi generali SRI: Ştefănuţ si Brăteanu. Culmea, Coldea a fost imediat promovat ca prim-adjunct al SRI (culmea!), exact în ziua în care preşedintele Băsescu semna decretul de trecere în rezervă a generalului Maranda, desi despre Coldea se spune că nu a dat examenul de licenţă în acelaşi an în care a absolvit studiile universitare, motivele invocate fiind „de ordin medical" (după cum susţin ofiteri SRI).

Ovidiu Zara

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE