Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Filosoful Mihai Şora, mesaj pentru românii care au ieşit în stradă: „Niciun oac-oac nu i se iartă unui om de Stat"

Postat la: 05.02.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Filosoful Mihai Şora, în vârstă de 100 de ani, participă activ la protestele faţă de ordonanţa privind modificarea codurilor penale. După declaraţia premierului Grindeanu de sâmbătă, Mihai Şora a transmis un mesaj pe Facebook: "Niciun oac-oac nu i se iartă unui om de Stat."

Mihai Şora a scris un mesaj pe Facebook în care se referă ironic la declaraţia premierului Grindeanu: "Şi eu am zâmbit, m-am minunat să-l aud scoţând pe gură nesuferita broscuţă 'ca şi'. Niciun oac-oac nu i se iartă unui om de Stat. Dar nu râdeţi de cel pe umerii căruia apasă greutatea unei mulţimi, - cu mânia, cu inteligenţa, cu umorul ei cu tot. În această seară nu am aflat nimic. Deci ne vedem şi mâine.", a scris filosoful Mihai Şora pe Facebook.

Declaraţia face parte din seria luărilor de atitudine ale filosofului Mihai Şora. În fiecare din duminicile precedente Mihai Şora a fost prezent la protestele şi marşurile contra intenţiei PSD şi a guvernului Grindeanu de a impune prioritar graţierea şi amnistia. Filosoful şi-a confecţionat şi o pancartă individualizată pentru proteste "Biblioteca pentru toţi / Nu îi publică pe hoţi", este lozinca scrisă pe pancarta filosofului.

Totodată, Mihai Şora a făcut referire, pe 30 ianuarie, într-o postare pe Facebook, la un fragment din romanul "Cel mai iubit dintre pământeni". În romanul lui Marin Preda formula „Aştept ordonanţele dumneavoastră!", scrisă în glumă într-o scrisoare, aduce pedepsirea personajului Petrini de către autorităţile comuniste. Cuvântul "ordonanţe" îi aminteşte lui Mihai Şora astăzi de posibilitatea guvernului de a emite ordonaţe pentru a impune graţierea şi amnistia. Şi arată că tot "canaliile" fac jocurile, clasificarea dură fiind preluată din Marin Preda.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE