Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Felix Stroe prins în offside: Remunerații de nabab pentru directorii și consilierii din Ministerul Transporturilor

Postat la: 28.11.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ministrul Transporturilor, Felix Stroe, a declarat, la inceputului acestei luni, in cadrul comisiei parlamentare pentru Transporturi şi infrastructură, că cel mai mare salariul în ministerul pe care-l pastoreste este de 5.300 de lei net - al secretarilor de stat.

Un consilier al ministrului câştigă 2.300 de lei, iar un şofer şi o femeie de serviciu au 1.400 de lei. Insa, ministrul ori nu stie care sunt salariile in minister ori a fost dezinformat de catre subalterni intrucat o serie de directori castiga lunar de doua - trei ori mai mult decat un secretar de stat, iar secretarele si consilierii beneficiaza de o remuneratie ce depaseste 5.300 de lei, pentru ca figureaza pe doua state.

Directoarele garantate și susținute de Elena Udrea, plătite regește la Ministerul Transporturilor

ZIUAnews va prezenta, conform declaratiilor de avere depuse pe site-ul institutiei, remuneratiile enorme ale catorva sefi din Ministerul Transporturilor, dar si a unor consilieri. Astfel, cele doua locotenente ale Elenei Udrea la Ministerul Dezvoltarii si Turismului, Carmen Moraru si Alina Ioana Dinca, care chefuiau cu aceasta (FOTO 1) sunt acum angajate ca director in Mnisterul Transporturilor.

Astfel, Carmen Moraru (FOTO 2), care detine doua apartamente in Bucuresti si unul la Calarasi, plus o vila ANL prin credit ipotecar, a beneficiat de o remuneratie lunara de 11.191 de lei, adica circa 2.500 de euro pe luna.

Cealalta apropiata a Elenei Udrea, Alina Ioana Dinca (FOTO 3), care detine trei apartamente in Bucuresti si o casa de vacanta la Breaza, a fost remunerata lunar in 2016 cu 10.330 de lei, ceea ce reprezinta circa 2.350 de euro.

O alta directoare din Ministerul Transporturilor, Monica Teku, a beneficiat de un salariu de circa 5.600 de lei, adica in jur de 1.300 de euro, dar si de trei indemnizatii AGA si CA in suma totala anuala de 48.968 de lei, ceea ce reprezinta inca vreo 11.000 de euro. Tot o directoare din acest minister, Mariana Ionita, si-a rotunjit veniturile lunare de 4.000 de lei prin doua indemnizatii de membru AGA si CA la doua entitati de sub tutela Ministerului Transporturilor in suma totala anuala de 44.766 lei, adiva vreo 3.750 de lei pe luna. Dar, directoarea Mariana Ionita este membru in Consiliul de Supraveghere din partea MT la Danube Bridge „Vidin Calafat" AD de unde a fost remunerata in 2016 cu suma de 117.746 de lei, ceea ce reprezinta circa 27.000 de euro. Practic, in 2016, aceasta a incasat circa 40.000 de euro.

Consilieri cu 2.000 de euro pe lună

Referitor la consilierii din Ministerul Transporturilor, situatie este mult mai simpla. Acestia sunt angajati la diverse companii de sub tutela Ministerului Transporturilor. De regula, cele cu bani multi, si mai beneficiaza si de o jumatate de norma sau chiar o norma intreaga ca si consilieri la secretari de stat sau ministru; Astfel, sefa de cabinet a ministrului Felix Stroe, Mirela Dumitrescu, cea care a stat si la usa Ancai Boagiu, este angajata ca referent la CN Aeroporturi Bucuresti cu un salariu de 6.261 de kei, dar mai beneficiaza si de vreo 1.700 de lei ca si consilier de cabinet, plus o indemnizatie de 1500 de lei de la o societate comerciala. Practic, beneficiaza lunar de vreo 9.500 de lei, adica peste 2.000 de euro. O alta eterna consiliera, Adrian Macianca, este angajata la CNAB cu 6.175 de lei, dar mai are o jumatate de norma ca si consilier, adica circa 1.500 de lei, plus vreo 2.100 de lei lunar ca membru in bordul de conducere de la ARR si CERONAV. Ca atare, si Adriana Macean incaseaza lunar peste 2.000 de euro. Ca atare, ministrul Transporturilor Felix Stroe a fugit pe fenta celor din minister spunand parlamentarilor ca un consilier are 2.300 de lei, cand, in realitate, incaseaza lunar vreo 2.000 de euro. E totusi o diferenta de la 5-600 de euro la 2.000 de euro!

Ion Teleanu

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE