Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Felix Bănilă este noul șef al DIICOT

Postat la: 23.07.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Numirea lui Felix Bănilă, propunerea ministrului Justiției în această funcție, a venit după expirarea mandatului fostului șef al DIICOT, Daniel Horodniceanu.

Pentru şefia DIICOT s-au înscris doar doi candidaţi - Daniel Horodniceanu, actualul procuror-şef al instituţiei, şi Felix Bănilă, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău. Ministrul Justiției a anunțat pe 11 iunie că a trimis propunerea de numire a lui Felix Bănilă în funcția de procuror-șef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT). Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader a explicat de ce a preferat să îl propună pe Oliver-Felix Bănilă la conducerea DIICOT în detrimentul actualului șef al instituției, Daniel Horodniceanu.

Toader a susținut marți, la Constanța, că el a invitat toți procurorii care se calificau să se înscrie pentru șefia DIICOT, dar s-a ales doar cu doi foști studenți: actualul șef, de care spune că nu este foarte mulțumit în ceea ce privește activitatea acestuia, și propunerea sa, Oliver-Felix Bănilă, un om din afara instituției.

Într-un interviu acordat cotidianului Libertatea, Daniel Horodniceanu, atenţionează că am putea asista la o preluare politică a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT), dacă ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, nu va avea argumente convingătoare pentru a explica de ce îl preferă la conducerea structurii pe un procuror care nu a lucrat niciodată în DIICOT.

Actualul lider al DIICOT a mai spus că un şef venit din afara Direcţiei reprezintă o vulnerabilitate, deoarece are nevoie de foarte mult timp pentru a se acomoda. Horodniceanu crede că plăteşte acum şi preţul deciziei sale de a-l critica în mod public pe ministrul Tudorel Toader. Conform reglementărilor legale în vigoare, procurorul-şef al DIICOT este numit de preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul CSM. Numirea se face pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE