Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Federaţia Industriei Hoteliere din România: Nu am progresat cu nimic în ultimele şase luni

Postat la: 10.06.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Federaţia Industriei Hoteliere din România (FIHR) avertizează că nu s-a înregistrat nici un progres în domeniul turismului în ultimele şase luni, iar transformarea voucherelor de vacanţă în indemnizaţii în bani, din 2018, a generat haos, potrivit unui comunicat transmis vineri.

„Legea impozitului specific şi normele de aplicare ale acesteia, adoptate în primavară, ne-au adus atâtea complicaţii şi neclarităţi încât marea majoritate o dorim abrogată imediat. Este o lege care a fost deseori criticată de FIHR pentru faptul că atinge numai o mică parte a industriei (sub 10%), că este atât de complicată încât practic devine inaplicabilă şi că pentru hotelieri nu aduce nimic bun", se arată în document.

FIHR susţine că nu s-a înregistrat nici un progres de legiferare în domeniul turismului. În ceea ce priveşte promovarea, FIHR susţine că rezultatele nu sunt vizibile, deşi bugetul de promovare s-a dublat faţă de anul trecut. FIHR atrage atenţia că închiderea birourilor de turism din străinătate şi schimbarea brandului de ţară fac un deserviciu imaginii sectorului şi anulează eforturile făcute de mediul privat în vederea promovării. Prezentarea slabă la târgurile de turism nu este suficientă pentru promovarea ţării, precizează asociaţia hotelierilor.

FIHR transmite că ministrul Turismului nu caută o soluţie pentru deficitul de forţă de muncă din domeniu. „Nu am auzit nimic de o încercare de reducere a taxelor plătite pentru salariile din turism, nu am auzit de vreo discuţie cu Ministerul Educaţiei pentru accelerarea implementării sistemului şcolilor profesionale în sistem dual, nici măcar despre simplificarea procedurilor de import de personal. Singurele intenţii precizate au făcut referire la Centrul de pregătire de la Buşteni, totul însă numai la nivel declarativ", se mai arată în comunicatul transmis.

„Modificări aduse Legii Salarizării Unitare aduc un alt blocaj şi vor avea efecte negative pentru turism. Nu poţi să schimbi peste noapte regulile pe care asociaţiile profesionale le discută de peste patru ani şi să ai pretenţia că susţii această industrie", transmite FIHR.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE