Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Explicatii stupefiante date de Nelu Iordache, despre intalnirea cu Ambasadoarea Olandei

Postat la: 19.01.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Omul de afaceri Nelu Iordache, prezent vineri la DNA, unde a fost audiat ca martor intr-un dosar de coruptie, sustine ca nu o cunoaste personal pe ambasadoarea Olandei la Bucuresti. Reactia, dupa ce Stella Ronner-Grubacic a fost fotografiata la masa cu Nelu Iordache, de Revelion.

"Nu o cunosc personal pe doamna ambasadoare. A fost de Revelion, nu am ce sa spun mai multe. Nu o cunosc personal. Eram la masa cu 4.000 de persoane", a spus Nelu Iordache. Precizarea vine dupa ce Stella Ronner-Grubacic, reprezentantul Olandei in Romania, sustinatoare a luptei anticoruptie, a fost fotografiata la masa cu Nelu Iordache. Dupa aparitia imaginilor, Ambasada Olandei a precizat ca ambasadorul nu se afla in calitate oficiala la Poiana Brasov si nici nu a fost intrebata legat de amplasarea la masa.

"Doamna Ambasador Stella Ronner-Grubacic si familia sa au petrecut o vacanta de ski privata in Poiana Brasov. Doamna Ronner-Grubacic nu se afla acolo in calitatea sa oficiala. Hotelul unde a fost cazata familia sa a organizat o cina cu ocazia Revelionului, la care au participat sute de invitati. Nu a existat nicio consultare prealabila cu doamna ambasador cu privire la amplasarea la masa. Olanda urmareste activ evolutia statului de drept in Romania, referitor la care recent a fost facuta o declaratie, impreuna cu alte sase tari europene, in data de 21 decembrie", se arata in comunicatul Ambasadei Olandei.

Surse neoficiale au declarat ca ambasadoarea Olandei o cunoaste pe Anca Iordache, sotia omului de afaceri, pe care ar fi intalnit-o la American School, acolo unde au copiii in aceeasi clasa. Ziarul Cancan a publicat mai multe imagini facute in noaptea de Revelion, in care apar, in hotelul teleferic din Poiana Brasov, la aceeasi masa, omul de afaceri Nelu Iordache, cercetat in mai multe dosare de coruptie si ambasadoarea Olandei.

Si fostul comisar-sef Petru Pitcovici, retinut de DIICOT pentru ca ar fi ajutat traficanti de droguri, se afla la masa cu ambasadoarea Olandei si cu Nelu Iordache, relateaza Cancan. Omul de afaceri Nelu Iordache, administratorul firmei Romstrade, a fost condamnat, la finalul lunii decembrie, la sase ani si trei luni de inchisoare cu executare, in dosarul privind deturnarea fondurilor pentru primul tronson din autostrada Nadlac - Arad, de aproximativ 22 de kilometri, decizia nefiind definitiva.

Pe de alta parte, ambasadoarea Olandei este una dintre semnatarii scrisorii deschise adresata Parlamentului, in care se arata ca factorii implicati in proiectul de reforma a justitiei sa evite orice actiune care ar putea duce la slabirea independentei sistemului judiciar si sa ceara avizul Comisiei de la Venetia.

"Noi, reprezentanti ai tarilor partenere din Uniunea Europeana, dorim sa ne reafirmam apartenenta la destinul nostru comun impreuna cu Romania, bazat pe valori comune si in special pe statul de drept. Recunoastem ca Romania a facut, in ultimul deceniu, progrese semnificative in ceea ce priveste construirea unui parcurs si aplicarea unor reforme credibile in domeniul justitiei. Cu toate acestea, convingerea noastra este ca legile adoptate recent privind reforma justitiei, in forma lor actuala, precum si recentele amendamente propuse la Codul Penal si Codul de Procedura Penala, risca sa puna in pericol aceste progrese", se arata intr-un comunicat de presa comun al ambasadelor Belgiei, Danemarcei, Finlandei, Frantei, Germaniei, Olandei si Suediei in Romania, transmis in luna decembrie.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE