Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Există legătură între cutremurul din Vrancea și cel de vineri din Grecia?

Postat la: 28.10.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Un seism de suprafață cu magnitudinea de 6,8 grade s-a produs în cursul nopții de joi spre vineri în Marea Ionică, în largul coastelor de sud-vest ale Greciei, în apropierea insulei Zakynthos, anunță Institutul american de geofizica (USGS). Cutremurul a avut loc vineri, la ora locala 01:54, la adâncimea de 14 kilometri.

26 de ore mai târziu, un cutremur de 5,8 grade s-a produs în zona seismică Vrancea, fiind resimțit puternic și în București. Experții explică, însă, că apropierea temporală și geografică a celor două fenomene este pur întâmplătoare și nu există vreo legătură dintre cutremurul din Vrancea și cel de vineri din Grecia. Cele două zone fiind pe alte planuri și direcții. Cutremurul de 5,8 grade din 28 octombrie s-a produs în apropierea oraşelor Nehoiu (17km), Covasna (33km), Întorsura Buzăului (37km), Târgu Secuiesc (48km), Vălenii de Munte (53km). Seismul s-a produs la ora 3:38 dimineaţa (ora de vară), în judeţul Buzău , zona seismică Vrancea, la o adâncime de 150 de kilometri.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE