Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Este vizat Zacornea? Ancheta bomba a procurorilor DNA Iasi la Serviciul de Permise si Inmatriculari!

Postat la: 26.04.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ieri dupa-amiaza, ofiterii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) Iasi facut perchezitii in biroul sefului de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Înmatriculare a Vehiculelor. Ziua de ieri nu parea sa anunte nicio veste trista pentru angajatii sau pentru sefii acestei institutii.

Examinatorii au mers ieri dimineata la examenele deja programate. Cand s-au intors la birouri au fost surprinsi de aparitia a doi ofiteri de la DNA Iasi care au solicitat sa faca verificari chiar in biroul comisarului-sef Vasile Zacornea. Acestia au solicitat mai multe documente care vizeaza activitatea angajatilor acestei institutii. Pana la inchiderea editiei nu se cunosteau informatii foarte clare despre aceste descinderi, fiind vorba doar de presupuneri si de informatii neoficiale.

In schimb, informatia privind descinderile care au avut loc a fost confirmata in mod oficial de catre Marian Serbescu, prefectul judetului Iasi. Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor se afla in subordinea acestei institutii. In momentul in care au intrat in biroul lui Zacornea, ofiterii de la DNA stiau foarte bine ce cauta. Aveau informatii destul de clare despre documentele pe care trebuie sa le studieze. Unele dintre acte au fost ridicate.

De asemenea, potrivit surselor BZI a fost ridicat inclusiv telefonul mobil al comisarului-sef Vasile Zacornea. Este usor de prevazut ca anterior i-au fost interceptate convorbile telefonice. Surse neoficiale au precizat ieri ca descinderile ar avea legatura cu relatiile acestei institutii cu scolile de soferi din Iasi.

Mai exact, anumite scoli de soferi ar beneficia de favoruri din partea examinatorilor. Se discuta chiar despre faptul ca apropiati ai unor angajati din cadrul acestei institutii ar avea rude sau apropiati care detin scoli de soferi. De exemplu, tatal unui angajat de la Inmatriculari detine o astfel de scoala de soferi.

Avand in vedere ca nu se cunosc informatii oficiale si confirmate despre acest subiect nu vom publica numele scolilor de soferi sau ale angajatilor care ar fi vizati de ancheta. Nu a fost dus nimeni la audieri. Urmarirea penala se desfasoara in rem, adica impotriva faptei. Vasile Zacornea nu are nicio calitate in acest dosar. Este posibil ca in cursul zilei de astazi sa apara in spatiul public informatii noi despre aceasta ancheta.

De-a lungul timpului au mai existat informatii cu privire la obtinearea de permise contra unor suma de bani, insa, de fiecare data anchetatorii au constatat ca instructorii promiteau cursantilor marea cu sarea fara a exista nicio conexiune reala cu examinatorii. Pana la inchiderea editiei, comisarul sef Zacornea nu a putut fi contactat.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE