Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Elena Udrea face mega-dezvaluiri despre numirea Liviei Stanciu la ICCJ

Postat la: 05.04.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Elena Udrea a dezvaluit ca Livia Stanciu a ajuns sefa la Inalta Curte de Casatie si Justitie sustinuta de actualul ministru al Justitiei, Tudorel Toader, care a intervenit inclusiv la ea pentru a-i oferi sprijin judecatorului in fata fostului presedinte Traian Basescu. Fost ministru al Turismului, Elena Udrea a apreciat ca Livia Stanciu este "parte a sistemului" care "controleaza" justitia.

Elena Udrea a povestit ca inainte de numirea Liviei Stanciu in fruntea ICCJ Tudorel Toader a rugat-o sa o sustina pe aceasta din urma in fata presedintelui de atunci, Traian Basescu, si a dezvaluit si o discutie pe care a avut-o la vremea respectiva cu actualul ministru privind oportunitatea acestei alegeri.

"Domnul Toader a sustinut-o pe Livia Stanciu cand a fost una dintre cele doua propuneri ale CSM la presedintia ICCJ. Domnul Toader a venit la mine si m-a rugat sa o sustin si eu in vederea numirii la presedintele de atunci, Traian Basescu. Doamna Livia Stanciu este parte a sistemului. A fost cat timp a fost in fruntea ICCJ si asa s-a si mentinut - pentru ca la al doilea mandat a avut sustinerea ctegorica a domnului Coldea - iar in aceasta calitate de parte a sistemului a luat anumite decizii la nivelul Inaltei Curti care au facut si fac si astazi posibil ca lantul prin care sunt executati adversarii sistemului sa se inchida cu condamnari. Avem camp tactic la nivelul justitiei confirmat de domnul general Dumbrava, care a fost posibil si acceptat de Livia Stanciu. Si ea, si Laura Codruta Kovesi, la momentul numirii in functii au beneficiat de sustinerea ceruta a unor oameni pe care ulterior s-au straduit cu varf si indesat sa-i infunde. Eu sunt una dintre aceste persoane. Pe principiul toti cei care ne-au sustinut si stiu niste lucruri despre noi trebuie discreditati si inlaturati din viata publica", a declarat Elena Udrea la Romania TV.

Intrebata daca este de parere ca Tudorel Toader risca si el sa devina o victima a sistemului despre care vorbeste ca ar controla Justitia, Udrea a raspuns: "Domnul Toader nu este un lider politic relevant. Familia dansului are o relatie de prietenie cu familia doamnei Stanciu. Sotia lui este prietena cu doamna Stanciu. Eu cand spun ca este evident o strategie de inlaturare prin compromitere prin dosare penale si condamnari, ma refer la persoane care reprezinta slabiciuni ale varfurilor sistemului".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE