ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Elena Udrea: E o competiție cine arestează mai mult, Koveși și ÎCCJ au dat tonul VIDEO

Postat la: 11.05.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Elena Udrea, aflată în arest la domiciliu a intrat în direct prin telefon, duminică seara, în emisiunea lui Cătălin Striblea și a răspuns la o serie de întrebări care i-au fost adresate, inclusiv despre arestul preventiv. 

Fostul ministru a declarat că în prezent se face abuz de arestarea preventivă și instituțiile care pot face acest lucru, procurorii DNA și instanțele își fac capital de imagine de pe urma trimiterii după gratii a unor persoane care, până la o decizie a instanței, beneficiază de prezumția de nevinovăție.

"Cred că s-a dat startul, acum constat că toţi care pot decide asupra libertăţii cuiva îşi doresc să-şi facă imagine prin acest arest preventiv, prin arestarea preventivă a celor care cad sub incidenţa legilor. Am văzut că şi ANAF, toată lumea, încearcă acum să aresteze, să-şi facă imagine cu acest nou instrument, arestarea preventivă, în condiţiile în care un om arestat preventiv, oricâtă satisfacţie aduce majorităţii cetăţenilor, este un om prezumtiv nevinovat. Nu pot să arestezi un om fără o judecată, fără o decizie preventivă, doar pentru că nu este o persoană populară. Acum văd că este o competiţie cine arestează mai mult. Nu cred că foloseşte acest arest preventiv decât pentru a teroriza oamenii şi pentru a-i determina fie să recunoască fapte pe care le-au făcut - şi atunci să spunem că ar exista o morală în presiunea care se face asupra lor - dar arestul preventiv este şi un instrument pentru a determina oamenii să spună lucruri pe care nu le-au făcut sau să spună despre cei care sunt ţinte, lucruri pe care procurorii au nevoie să le afle, să le ştie", a spus Udrea, într-un interviu prin telefon la postul B1 TV.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE