Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Elan Schwartzenberg este un om liber! Decizie de ultima ora luata de Tribunalul Bucuresti

Postat la: 03.01.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Magistratii Tribunalului Bucuresti au admis, joi, solicitarea lui Elan Schwartzenberg si ridica arestul preventiv dispus pe numele acestuia, fiind retrase si cererea de dare in urmarire internationala si mandatul de arestare, dupa ce decizia devine definitiva.

Solutia poate fi contestata.

MINUTA: "Admite cererea formulata de inculpatul Schwartzenberg Emilian prin avocat. Revoca masura arestarii preventive si dispune retragerea cererii de dare in urmarire internationala si a mandatului de arestare european. Cu contestatie in 48 ore de la comunicare." O decizie similara a fost luata de Tribunalul Bucuresti si in iulie 2018, insa Curtea de Apel Bucuresti a admis contestatia DNA si a anulat decizia. Potrivit Mediafax, avocatii omului de afaceri au cerut joi Tribunalului Bucuresti revocarea mandatului de arestare preventiva emis pe numele lui Schwartzenberg, invocand o prima decizie de achitare pronuntata de Instanta suprema in dosarul lui Radu Mazare si al omului de afaceri Avraham Morgenstern, privind construirea cartierului „Henri Coanda". Instanta suprema a decis, pe 28 iunie 2018, sa-i achite pe Radu Mazare si pe fratele acestuia, Alexandru Mazare, in dosarul in care sunt judecati alaturi de Avraham Morgenstern, in dosarul privind cartierul de locuinte sociale „Henri Coanda".

In timp ce Instanta suprema redacta motivarea de achitare in dosarul „Henri Coanda", magistratii Curtii de Apel Bucuresti au aratat ca i-au respins definitiv cererea de revocare a arestului preventiv a lui Elan Schwartzenberg - pe data de 2 august 2018 - deoarece el continua sa evite organele judiciare si ca reprezinta un pericol deoarece se afla in alt stat, chiar daca impotriva sa e derulata o procedura penala.

„Constata ca, la luarea masurii arestarii preventive, s-a retinut temeiul prevazut de art.223, alin.1, litera a din Codul de procedura penala, privind sustragerea inculpatului de la procesul penal, care nu a disparut, intrucat inculpatul continua sa evite organele judiciare romane, fiind dat in urmarire internationala. De asemenea, constata ca in sarcina inculpatului a fost retinuta infractiunea de complicitate la dare de mita, care este infractiune de coruptie, din categoria infractiunilor expres enumerate la art.223, alin.2, Cod de procedura penala, astfel ca nu mai este necesara verificarea limitei speciale, care trebuie sa fie de 5 ani inchisoare sau mai mare", se arata in motivarea magistratilor Curtii de Apel Bucuresti, semnata de Daniela Panioglu si Antoaneta Nedelcu. Potrivit acestora, pericolul pe care Elan Schwartzenberg il reprezinta nu a disparut, deoarece omul de afaceri se afla, in prezent, in alta tara, in ciuda faptului ca pe numele sau exista un dosar in instanta.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE