Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Şefia SIE, negociată la Cotroceni. Dragnea: "Am apreciat înţelepciunea preşedintelui"

Postat la: 24.03.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, la Tulcea, că reprezentanţii majorităţii parlamentare vor merge la Cotroceni pentru a discuta cu şeful statului, Klaus Iohannis, despre numirea unui nou şef la SIE, urmând să avanseze una sau două propuneri pentru acest post.

„Am apreciat înţelepciunea preşedintelui care a înţeles că trebuie să aibă o discuţie înainte cu majoritatea parlamentară pentru a evita exact această situaţie de posibil blocaj în care ar veni o propunere la majoritatea parlamentară care să fie respinsă. Şi sigur că, dacă s-ar fi întâmplat aşa, domnul Predoiu ar rămâne în continuare la SIE. Dar, din ce am înţeles de la preşedintele României, vrea să consulte majoritatea parlamentară înainte şi eu am speranţa că vom ajunge la o soluţie acceptată de ambele părţi", a spus Dragnea la România Tv.

Dragnea a arătat că Iohannis are dreptul să desemneze pe cine doreşte, dar că şi Parlamentul are dreptul de a accepta sau nu. „Eu totuşi cred că se poate găsi o soluţie acceptată de ambele părţi şi în continuare cred că simetria folosită la cele două Servicii în trecut a fost o soluţie bună şi sănătoasă şi poate fi menţinută", a subliniat Dragnea.

Întrebat dacă la discuţiile de la Cotroceni îi va propune lui Iohannis să desemneze un şef SIE din partea majorităţii parlamentare, Dragnea a răspuns: „Din moment ce o să mergem la discuţii - am înţeles şi eu că o să ne cheme la discuţii - o să facem propunerea acolo. Nu fac la televizor, nu e corect". Chestionat dacă are deja o nominalizare pentru şefia SIE din partea majorităţii parlamentare, Dragnea a precizat: „Vă daţi seama că, dacă mergem la o discuţie, avem şi noi una sau două propuneri. Nu mergem doar să primim propuneri".

Dragnea a admis, pe de altă parte, că nu este vina şefului statului pentru întârzierea numirii unui nou şef al SIE. „Trebuie să recunosc că nu e vina preşedintelui pentru întârziere. Este vina Parlamentului, care a întârziat procedura de vacantare a postului. Acum postul este vacantat", a mai spus Dragnea.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE