Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Șefa ICCJ, noi dezvăluiri despre întâlnirea "pe întuneric"

Postat la: 26.02.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Acum, susține că nu a făcut întâmplător acea afirmație și a precizat că întâlnirea nu a avut loc la CCR, ci la o facultate de drept din București, la foarte scurt timp după ce Curtea Constituțională s-a pronunțat asupra conflictului juridic de natură constituțională între puterea judecătorească reprezentată de Înalta Curte și puterea legislativă reprezentată de Parlament. (...)

Tarcea preciza atunci că discuția a fost despre decizia CCR privind completurile de 5 judecători și că a fost pusă să-și lase telefonul în anticameră.

„Nu eu am simțit nevoia să mă întâlnescu cu domnul președinte Dorneanu. Am fost sunată - sigur, îl și cunosc pe domnul președinte și am o părere extrem de bună despre dânsul. (...)", a spus Tarcea, la Antena 3.

În prima parte a întâlnirii a fost vorba despre o conferință pe care urma Curtea Constituțională să o organizeze, iar președintele CCR i-a comunicat că unul dintre participanții la acea conferință i-a trimis o scrisoare în care își exprima dorința ca doamna prim-ministru, doamna Stanciu și Cristina Tarcea să nu participe la acea conferință. Șefa ICCJ i-ar comunicat acestuia că, oricum, obligațiile de la serviciu o împiedicau să participe la acea conferință.

Șefa ÎCCJ a mai spus că președintele CCR Valer Dorneanu a asigurat-o ca a apreciat demersul de a trage la sorți completurile imediat după decizia Curții Constituționale.

„Eu am deschis discuția pentru că, nu știu dacă va mai aduceți aminte, noi imediat după ce Curtea Constituțională a pronunțat acea decizie am procedat la tragerea la sorți. Și eram acuzați că trebuia să așteptăm motivarea CCR. Era nu numai o curiozitate profesională, era și o dorință de a primi o confirmare ‘am făcut bine - nu am făcut bine/ ne-am grăbit - nu ne-am grăbit'", a spus Cristina Tarcea.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE