Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ședinţă restrânsă a Guvernelor României şi Republicii Moldova, joi, la Piatra-Neamţ

Postat la: 20.03.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ședinţă restrânsă a Guvernelor României şi Republicii Moldova, joi, la Piatra-Neamţ. Potrivit unor surse oficiale, ședința de Guvern comună va fi condusă de premierul Sorin Grindeanu şi omologul său moldovean, Pavel Filip.

De altfel, Guvernul de la Chișinău a anunțat, recent, că primul-ministru al Moldovei, Pavel Filip, a avut o întrevedere cu ambasadorul României la Chişinău, Daniel Ioniţă, scopul întâlnirii fiind pregătirea vizitei de lucru pe care Filip o va face în România pe 23 martie, vizită de lucru care va avea ca punct central şedinţa comună a guvernelor român şi moldovean de la Piatra-Neamţ.

"Cei doi oficiali au reiterat subiectele de interes comun care vor fi incluse pe agenda bilaterală, printre care: proiectele din domeniul economic, energetic, social, al educaţiei, finanţelor, justiţiei şi al afacerilor interne. O atenţie aparte va fi acordată subiectului de interconectare energetică dintre cele două state", a transmis guvernul de la Chişinău.

Pavel Filip a afirmat că "România le-a dat o mână de ajutor exact în momentul în care Republica Moldova avea cea mai mare nevoie". "Datorită asistenţei financiare şi a utilizării eficiente a acesteia, am reuşit să deblocăm finanţările externe şi să depăşim criza în care s-a pomenit ţara noastră în anul 2015", a mai declarat Pavel Filip.

"Republica Moldova este o prioritate strategică în politica externă a României şi suntem gata să vă ajutăm în atingerea obiectivului de integrare europeană a ţării", a spus, la rândul său, ambasadorul Sorin Ioniţă. Pentru pregătirea reuniunii, mai mulţi membri ai Cabinetului Grindeanu s-au întâlnit luni dimineaţă, la Palatul Victoria.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE