Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












E oficial! Ce se intampla cu masinile-radar ale politiei

Postat la: 29.06.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Comisia de juristi a Camerei Deputatilor a aprobat proiectul care interzicea politistilor sa foloseasca aparatele radar din masini neinscriptionate sau fara sa poarte uniforma specifica.

Mai mult decat atat, nici macar pistoalele cu laser nu vor putea fi folosite daca politistul este la mai mult de zece metri de masina de politie inscriptionata cu insemnele specifice. Soferii nu vor mai putea fi sanctionati de catre politistii care folosesc radarul si care nu poarta uniformele specifice, nu folosesc o masina cu insemnele politiei sau stau prea departe de aceasta atunci cand utilizeaza radarul mobil, potrivit unei propunerii. In cazul nerespectarii acestor prevederi, procesul-verbal de constatare a contraventiei devine nul, iar politistitul care a intocmit acest document poate fi sanctionat pe cale administrativa.

"Dispozitivele destinate masurarii vitezei se instaleaza exclusiv pe autovehicule care presinta inscrisurile si insemnele distinctive ale politiei rutiere. Dispozitivele mobile, de tip pistol, destinate masurarii vitezei se utilizeaza la o distanta maxima de 10 metri de autovehiculele care prezinta inscrisurile si insemnele distinctive ale politiei rutiere", prevede propunerea legislativa.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE