Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Dumitru Coarnă, liderul de sindicat care critica pensionarii tineri, s-a pensionat la 45 ani

Postat la: 08.08.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Dumitru Coarnă, liderul sindical din Poliţie care critica pensionarii tineri, s-a pensionat la 45 de ani. Şi chiar recunoaşte. Totul a ieşit la iveală după ce un poliţist le-a trimis colegilor lui o scrisoare deschisă în care îl acuză pe Coarnă de ipocrizie.


Contactat de Realitatea TV, liderul de sindicat spune că s-a pensionat din motive medicale. Anul trecut, Coarnă a încasat lunar, din pensie şi salariu, peste 14.000 de lei, lunar. E drept, el nu s-a reangajat după pensionare pe aceeaşi funcţie. "Asa s-a ajuns în ministerul de Interne: vreau si eu. Pai in ultimele sase luni fac si eu salariul pensia mai mare si ma pensionez si pe mine cu 10 mii. Asa se face. Dupa care a pensionat-o si a doua zi a angajat o pe aceeasi functie. Popescu Alina se numeste 44 de ani, din Slatina", a declarat Coarnă.

La câteva zile după această declaraţie, un poliţist şi-a exprimat revolta într-o scrisoare deschisă trimisă colegilor săi. Contactat de Realitatea TV, Dumitru Coarnă a recunoscut că s-a pensionat la 45 de ani, dar susţine că motivele au fost medicale. "Deci am fost pensionat medical. Am fost gasit la un control de rutina cu o problema la plamanul stang. Am fost trimis la spitalul Gerota Dionisie Lupu. Am fost bagat in comisia de Medicina Muncii, comisia de Medicina Muncii m-a clasat în gradul 3", a afirmat el.

Potrivit declaraţiei de avere depusă pentru anul trecut, Dumitru Coarnă a avut trei venituri. El a câştigat 14.700 de lei ca membru al Comitetului Economic şi Social şi 52.800 de lei pensie. Cei mai mulţi bani au venit însă de la Sindicatul Naţional al Poliţiştilor, de unde, în 2016, Dumitru Coarnă a avut un venit de peste 100 de mii de lei.

Un calcul simplu arată că liderul de sindicat a câştigat în 2016 aproape 170 de mii de lei, adică peste 14.000 de lei lunar. Dumitru Coarnă este unul dintre cei mai vehemenţi sindicalişti din Poliţie. El a acuzat mai multe persoane că s-au pensionat la vârste fragede pentru ca apoi să se angajeze din nou la Ministerul de Interne.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE