Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Dragnea, reactie după modificările la Codul Penal: „Credeți că aștia mă lasă să scap?"

Postat la: 03.07.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Întrebat cum apreciază modificările aduse Codului Penal, Călin Popescu Tăriceanu a răspuns: „ Va ajuta esențial pentru ca în viitor aubuzurile și excesele care au fost constate în ultimii ani în justiție și datorită cărora, probabil, mulți oameni nevinovați au ajuns să fie condamnați, să fie eliminate. Deci dorim o definire mult mai bună, mai clară a acestor prevederi din Codul Penal.

N-aș putea spune că sunt mulțumit sau nemulțumit, pentru că Comisia Juridică este cea care este alcătuită din juriști și care a făcut această muncă importantă. Aici cred că este bine să cereți punctul de vedere al celor care sunt specialiștii din comisia juridică." La rândul său, chestionat dacă modificările aduse Codului Penal sunt în favoarea sa, președintele Camerei Deputaților Liviu Dragnea, replicat scurt: „Credeți că ăștia mă lasă să scap?".

În aceste moment,e liderul PSD Liviu Dragnea și liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu se află în biroul de la Parlament al lui Liviu Dragnea. Comisia parlamentară pentru legile justiției a decis, luni, că abuzul în serviciu este infracțiune penală doar dacă prejudiciul depășește salariul minim brut pe economie, la ora actuală valoarea acestuia fi ind de 1.900 de lei.

„Fapta funcţionarului public, aflat în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, reglementate expres prin legi, ordonanţe de guvern sau OUG, care refuză să îndeplinească un act sau îl îndeplineşte prin încălcarea atribuţiilor astfel reglementate, a unor dispoziţii exprese dintr-o lege, Ordonanţă de urgenţă sau Ordonanţă de guvern, în scopul de a obţine pentru sine, soţ, rudă sau afini până la gradul al II-lea inclusiv, un folos material necuvenit şi prin acesta cauzează o pagubă certă şi efectivă mai mare decât echivalentul unui salariu minim brut pe economie sau o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime nepatrimoniale ale unei persoane fizice sau juridice, se pedepseşte cu închisoare de la 2 ani la 5 ani sau cu amendă", este noua definiție a infracțiunii de abuz în serviciu.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE