Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Dor Geta Popescu a fost condusă pe ultimul drum

Postat la: 27.04.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Râşnovul s-a îmbrăcat în doliu la funeraliile micuţei Dor Geta Popescu, alpinista care a pierit alături de un alt copil iubitor de munte, Erik Gulacsi (12 ani), în timpul unei ascensiuni în Retezat la care participau şi taţii lor.

Familia, prietenii şi cunoscuţii au adus mii de crizanteme albe la catafalcul Getei. Tot alb a fost şi sicriul în care a fost înmormântată copila de 13 ani. Familia a decis ca slujba de înmormântare să aibă loc în aer liber, la cimitir, fiindcă fata a iubit natura şi, în special, muntele. Pe crucea albă a fost trecut numele din acte al alpinistei: Popescu Dor Medina, Geta fiind un nume de alint. În faţa cortegiului funerar, prietenii Crinei "Coco" Popescu (22 de ani), sora Getei, au purtat poza fetei, dar şi aranjamente florale în care au fost puse bileţele cu recordurile ei. „Sunt aici toate succesele ei, toate ascensiunile pe care le-a făcut şi de care era tare mândră", au spus, aproape în şoaptă, tinerii care purtau pe braţe coşuri de flori.

Dacă luni seară şi marţi seară, la priveghi, Ovidiu Popescu n-a fost prezent, miercuri a venit la cimitir pentru a mai fi o dată alături de Geta, scrie adevarul.ro. „Ovidiu e distrus. N-a avut puterea să o vadă aşa pe Geta, de aceea a venit doar astăzi. Este transfigurat, simte o durere imensă, ca orice părinte care îşi pierde copilul", dezvăluie un apropiat al familiei. Pe toată durata slujbei, Ovidiu Popescu, fosta sa soţie (mama fetelor) şi Crina s-au ţinut de mâini, plângând-o pe Geta.

Oamenii din Râşnov sunt încă şocaţi de tragedie. „Nu e durere mai mare decât să-ţi duci copilul la groapă. Dumnezeu să o ierte", îngaimă o femeie între două vârste. „Am văzut că s-au scris multe, fiecare poate avea o părere. Dumnezeu este singurul care poate judeca. Să le dea putere acestor oameni să treacă peste tragedie", oftează un bărbat grizonat, prezent la înmormântare.

Autorităţile locale au declarat ieri zi de doliu şi au anunţat că îi vor acorda Getei, post mortem, titlul de cetăţean de onoare al oraşului. La funeralii a fost prezentă şi familia Gulacsi, care şi-a pierdut băieţelul, pe Erik, în aceeaşi avalanşă din timpul ascensiunii spre Vârful Peleaga. Alpinistul Bella Gulacsi a venit la înmormântare în cârje, alături de soţie şi de fiica lor, Karla, care a fost şi ea sâmbătă pe munte. Nici una dintre familii nu a făcut vreo declaraţie, iar oamenii au cerut discreţie. Familia Gulacsi a ales ca trupul lui Erik să fie incinerat, iar cenuşa sa va fi împrăştiată pe vârful muntelui. Ceremonia va fi una privată.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE