Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Doi directori de la CFR Marfă, audiați la DNA

Postat la: 17.11.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Reținerea saptamana trecuta de catre DNA, pentru 24 de ore, a secretarului de stat de la Ministerul Transporturilor, Ninel Cercel, pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj,după ce acesta ar fi acționat pentru îndepărtarea din funcție a managerului Centrului Zonal de Marfă (CZM) Brașov, astfel încât societăți private de transport să obțină, în detrimentul CFR Marfă, contractul avut cu Azo Mureș SA, a produs deranj mare in Palatul CFR de la Gara de Nord.

ZIUAnews a semnalat de mai multe ori ca anumiti directori si sefii de serviciu din cadrul CFR Marfa fac jocurile operatorilor privati, in special pentru firma controlata de afaceristul Gruia Stoica, in detrimentul companiei de stat indiferent de cine se afla la guvernare. Ca atare, ieri, actualul director al Departamentului Vanzari- Trafic de la CFR Marfa- Laurentiu Georgescu, care a fost un timp chiar director general al acestei companii, a fost audiat timp de cateva ore la sediul central al DNA in legatura cu acele contrate cu Azo Mureș SA. Totodata, saptamana viitoare este chemat la DNA si directorul Trafic al CFR Marfa- Viorel Ene tot pentru problema Azo Mures SA. Cei doi urmau sa plece saptamana viitoare intr-o deplasare externa, dar DNA le-a stricat planurilor. Trebuie spus ca Laurentiu Georgescu este omul de casa al fostului ministru al Transporturilor, Anca Boagiu, locuind pe aceeasi scara dintr-un bloc din Constanta, iar de cea vreme este in gratiile secretarul de stat ALDE Magdalena Grigore, fiind mai mult in cabinetul acesteia decat la CFR Marfa. De asemenea, este de mentionat ca Viorel Ene a fost data afara de la CFR Marfa in urma cu vreun si jumatate pentru ca facea jocurile unor operatori privati, dar a fost readus in companie pe vremea ministrului Razvan Cuc.

ZIUAnews a prezentat pe larg inca din 2013 modul în care CFR Marfă pierde, din cauza pasivităţii unor directori, un contract foarte avantajos cu societatea "Azomureş" Târgu Mureş, estimat la circa 15.000.000 de euro anual. De pe urma acestui noncombat al CFR Marfă a câştigat firma controlată de afaceristul gălăţean Gruia Stoica - "Grup Feroviar Român". Totodată, compania de stat a inceput de anul trecut să piardă contracte din cauza faptului că transportul se efectuează cu vagoane uzate, ceea ce face ca remedierea deficienţelor să fie foarte costisitoare. La sfârşitul lui ianuarie 2014, şeful Centrului Zonal de Marfă Braşov, Cornel Cătălin Onescu, i-a rugat, în scris, pe directorii de la CFR Marfă, Laurenţiu Georgescu şi Gheorghe Necula, dar şi pe directorul casei de expediţii feroviare "Romfesped" SA, Traian Stoian "să găsească o soluţie pentru a asigura zilnic "Azomureş" cu vagoane". Trebuie precizat că "Romfesped" SA are ca acţionari CFR Marfă - 91,76%, Socep SA Constanţa - 3,09% şi Societatea de Construcţii CCCF Bucureşti SA - 5,1%, iar ca administratori sunt Traian Stoian, Gheorghe Necula - care este şi director Trafic la CFR Marfă, Violeta Iordache şi Pavel Bărculeț. Pe 7 februarie, Cornel Cătălin Onescu atenţiona, în scris, conducerea CFR Marfă şi Romfesped că "datorită faptului că CFR Marfă nu a asigurat vagoane la încărcare în mod ritmic, conform solicitărilor, SC Azomureş SA a apelat la alţi operatori privaţi pentru a le asigura transportul mărfurilor" şi "rog să se acorde atenţie deosebită acestui client (SC Azomureş SA) în sensul asigurării la timp a vagoanelor solicitate pentru încărcare".

Potrivit informaţiilor deţinute de ZIUAnews, CFR Marfă a pierdut în detrimentul Grup Feroviar Român foarte multe contracte cu Azomureş pentru simplul fapt că cei din conducerea centrală a companiei de stat, adică directorii Laurenţiu Georgescu şi Gheorghe Necula, au refuzat să asigure vagoane. Ingineriile celor doi directori au fost anchetate de către Direcţia de Poliţie Transporturi Bucureşti, dar ulterior musamalizate de catre politistii de la aceasta directie, ca dovada ca cei doi doi directori sunt acum bine mersi pe functii de conducere la CFR Marfa. Mai mult, Laurentiu Gerogescu a fost chiar promovat ca director interimar al companie de stat, si datorita faptului ca sotia sa facea niste prajituri de casa foarte bune care i se topeau in gura Ancai Boagiu. In schimb, Gheorghe Necula a plecat de CFR Marfa, tocmai pe postul similar de la Grup Feroviar Roman. Nu trebuit uitat faptul ca pe 2 februarie 2014, directorul general al CFR Marfa, Dragos Alexandru Draghici a decedat dupa ce suferise un atac cerebral pe 26 ianuarie 2014 in urma presiunilor venite din partea oamenilor lui Gruia Stoica pentru ca CFR Marfa sa renunte la un contract enorm cu Complexul Energetic Oltenia. Ulterior, Gruia Stoica a fost retinut de procurori in acest dosar.

Ion Teleanu

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE