Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Doi chestori pensionari de la Interne, pe ștatele COSR

Postat la: 18.04.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

ZIUAnews a relatat recent ca doi chestori pensionari din Ministerul de Interne au facut legea in Ministerul Tineretului si Sportului in "era tehnocrata" a Elisabetei Lipa. Cei doi chestori pensionari, Niculae Chesnoiu si Matei Stanciuc, cunoscuti in Ministerul de Interne sub numele de fratii "Petreuș" pentru ca sunt nedespartiti, au ajuns consilierii Elisabetei Lipa in cel mai slab mandat de sef al sportului dupa 1989.

Din aceasta postura, cei doi au incasat fiecare, lunar, vreo.4.900 de lei. Insa, potrivit declaratiilor de avere postate pe site-ul MTS, acesti bani proveneau din caseria Ministerului Tineretului si Sportului, dar si de la Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR). Astfel, chestorii Chesnoiu si Stanciuc au precizat ca in decursul anului 2016 au incasat fiecare cate 25.000 de lei de la COSR, adica vreo 5.500 de euro. Intamplator sau nu, in 2016, Romania a obtinut cea mai slaba participare din istoria participarii tarii noastre la Jocurile Olimpice de vara, adica cand MTS era condus tocmai de Lipa, care era si vicepresedinte COSR, iar forul olimpic era condus de Alin Petrache, Ioan Dobrescu si Octavian Morariu.

Nu trebuie omis faptul ca la Jocurile Olimpice de vara de la Rio de Janeiro, Romania s-a facut de ras ca urmare a faptul ca staful COSR a achizitionat echipamente sportive contrafacute si de proasta calitate. Ca urmare s-a declansat un scandal monstru in tara in urma caruia seful COSR Alin Petrache a demisionat, dar, potrivit informatiilor detinute de ZIUAnews, Politia Romana a musamalizat cazul, desi presedintele Klaus Iohannis a anuntat public ca vrea sa stie cine sunt vinovatii pentru batjocorirea imaginii Romaniei. Oare, cei doi chestori pensionari de Politie care au facut vreo zece ani legea in Ministerul de Interne au vreo contributie la musamalizarea scandalului privind echipamentul contrafacut?

Potrivit declaratiei de avere postate pe site-ul MTS, Niculae Chesnoiu beneficiaza de o pensie lunara de la Interne de 14.455 de lei, adica circa 3.200 de euro. La aceasta se mai adauga inca vreo 6.160 de lei, aproximativ 1.370 de euro, ca cenzor la IPA. Cat timp a fost consilierul Elisabetei Lipa, Chesnoiu a mai incasat lunar inca vreo.4.900 de lei. El a beneficiat lunar de 25.521 lei, ceea ce reprezinta vreo 5.700 de euro. Sotia lui Chesnoiu, tot pensionata de la Interne, are o pensie de 10.098 de lei, adica de vreo 2.200 de euro. In schimb, celalalt frate Petreus, Matei Stanciuc, are o pensie militara de 12.611 lei, adica vreo 2.880 de euro, la care s-a adaugat si remuneratia lunara de 4.900 de lei pentru consilierea Elisabetei Lipa.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE