Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Documente false, descoperite in cazul mai multor soferi surprinsi in trafic

Postat la: 16.10.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

La sfârsitul saptamânii trecute, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de control necesare trecerii frontierei, pentru a intra în tara, Petr B., cetatean din Republica Moldova, în vârsta de 38 de ani, conducând un ansamblu auto format dintr-un cap tractor marca Mercedes Benz si o remorca marca Krone, ambele înmatriculate în Federatia Rusa.

La controlul de frontiera, pe lânga documentele de identitate, barbatul a prezentat si un permis de conducere, cu însemnele autoritatilor din Federatia Rusa, eliberat la data 23.03.2016. "Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului prezentat, lucratorii nostri au efectuat verificari suplimentare, constatând astfel faptul ca permisul nu îndeplineste conditiile de forma si de fond ale unuia autentic, fiind fals total", au declarat reprezentantii ITPF Iasi.

Barbatul a declarat ca a sustinut examenul pentru obtinerea unui permis de conducere, necesar conducerii pe drumurile publice a ansamblelor rutiere de transport marfa, la o scoala de soferi din Federatia Rusa, unde a platit suma de 20.000 de ruble (aproximativ 450 USD). Barbatul mentioneaza ca nu stia ca permisul de conducere nu este autentic.

"Politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savârsirii infractiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals si conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de catre o persoana care nu poseda permis de conducere", au mai precizat reprezentantii ITPF Iasi.

De asemenea, cetateanul ucrainean Serhii K., în vârsta de 37 de ani, s-a prezentat la controlul de frontiera pentru a intra in tara conducând un autoturism marca Mazda CX7, înmatriculat în Georgia. Barbatul a prezentat si o asigurare internationala tip "carte verde", eliberata de o societate de profil din Ucraina la data de 25.09.2018, cu valabilitate pâna la data de 24.09.2019. Politistii de frontiera au mai constatat ca pentru autoturismul în cauza nu a fost emisa o polita de asigurare tip "carte verde" de societatea mentionata pe document.

Barbatul a declarat ca autoturismul si documentele acestuia i-au fost încredintate de proprietarul masinii si nu stia ca asigurarea tip "carte verde" nu este autentica.

Tot la sfârsitul saptamânii trecute, politistii de frontiera au oprit în localitatea Baleni un autoturism marca Mitsubishi, înmatriculat în România, condus de cetateanul român Daniel C., în vârsta de 44 de ani. La controlul de frontiera, barbatul a prezentat un permis de conducere emis de autoritatile din Guineea-Bissau.

"Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, lucratorii nostri au efectuat verificari suplimentare si au constatat ca permisul de conducere în cauza este fals total, iar barbatul nu a obtinut niciodata dreptul de a conduce. În cauza, politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savârsirii infractiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care nu poseda permis de conducere si uz de fals", au mai precizat reprezentantii ITPF Iasi.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE