Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












DNA poate cere emiterea a inca unui mandat de arestare in lipsa pentru Sebastian Ghita

Postat la: 29.12.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Procurorii DNA pot cere emiterea inca o data a unui mandat de arestare in lipsa pe numele lui Sebastian Ghita. Solicitarea DNA nu are, insa, nicio legatura cu dosarul in care acesta a fost pus sub control judiciar, masura de la care s-a sustras pentru a doua oara joi.

Ghita e pus sub control judiciar de Curtea Suprema, sub o cautiune de 60 de milioane de lei (cca 13 milioane de euro) intr-un dosar aflat pe rol la instanta suprema. Dupa ce Ghita nu s-a prezentat la sediul IPJ Prahova pentru a doua oara consecutiv, politistii prahoveni sunt oligati sa notifice Instanta Suprema, cea care l-a pus sub control judiciar. Amintim ca DNA Ploiesti, care-l cercetează pe Ghita în alt dosar, pentru care a cerut aducerea acestuia cu mandat pe 21 decembrie, a mai solicitat emiterea unui mandat de arestare in lipsa, dar Curtea Suprema a respins marti cererea procurorilor. Ghita nu s-a prezentat nici la DNA si nici la IPJ.

La pranz, politistii prahoveni au descins la domiciliul lui Ghita. Acesta nu s-a prezentat la ora stabilita, 10.30, pentru bifarea procedurii de control judiciar la sediul IPJ Prahova. Dacă fostul deputat nu se va prezenta astăzi la Poliţia Prahova, conform programului impus de măsura preventivă a controlului judiciar, anchetatorii vor putea cere iar arestarea mogulului. Procurorii au două motive întemeiate pentru a cere arestarea. În primul rând, Ghiţă ar încălca obligaţiile impuse de măsura preventivă, prin neprezentare în faţa ofiţerului de supraveghere la termenul stabilit, iar în al doilea rând, fostul deputat poate fi acuzat că s-a sustras urmăririi penale pentru că în data de 21 decembrie nu s-a prezentat la sediul DNA Ploieşti, când a fost citat în calitate de suspect pentru noi audieri în dosarul „Ponta-Blair".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE