Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












DNA cere o pedeapsă maximă cu executare pentru Viorel Hrebenciuc, în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri

Postat la: 22.02.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Un procuror de la DNA a solicitat, astăzi, judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) condamnarea tuturor persoanelor din dosarul retrocedărilor ilegale de păduri la pedepse cu executare, informează Agenţia Agerpres.

Acesta a cerut o pedeapsă maximă cu executare pentru fostul deputat Viorel Hrebenciuc, acuzat de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă şi spălare a banilor. „Vă rog să aveţi în vedere gravitatea deosebită a faptelor reţinute în sarcina inculpaţilor şi să aveţi în vedere şi calitatea persoanelor, care au avut atribuţii în domeniul legislativ, foşti miniştrii, oameni de afaceri. Vorbim de o valoare foarte mare a prejudiciului de 300 milioane euro. Corupţia este o ameninţare majoră la adresa societăţii, iar inculpaţii au încercat să corupă pentru a-şi atinge scopul", a afirmat procurorul DNA.

Procesul continuă cu pledoariile avocaţilor, urmând ca ultimul termen efectiv al dosarului să aibă loc vineri, atunci când persoanele acuzate vor avea ultimul cuvânt în sala de judecată. Pedeapsa maximă pentru constituire a unui grup infracţional organizat este de 10 ani, iar pentru spălare de bani este de 12 ani. DNA, solicitare, pedeapsă maximă, executare, judecători, înalta curte de casaţie şi justiţie, viorel hrebenciuc, dosarul retrocedarilor ilegale de păduri, grup infracţional organizat, spălare de bani.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE