Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












DNA cere audierea Marius Tucă în dosarul Antena Group-RCS&RDS

Postat la: 29.04.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

In dosarul Antena Group-RCS&RDS nume grele ar putea ajunge în faţa judecătorilor. Se cere audierea şefului companiei de cablu Zoltan Teszari, dar şi a jurnalistului Marius Tucă.

Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat pe fostul director al Antena Group Sorin Alexandrescu la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare, pe Dan Voiculescu la doi ani de închisoare cu executare şi pe Camelia Voiculescu la doi ani de închisoare cu suspendare, în timp ce Antena 3 şi Intact Publishing au fost achitate. Decizia a fost contestată la instanţa supremă, care va da o decizie definitivă în acest dosar.

Avocaţii inculpaţilor trimişi în judecată spun că se impune audierea în şedinţa publică a peste 90 de convorbiri telefonice şi au cerut că patronul RCS&RDS, Zoltan Teszari, să fie audiat ca martor, în timp ce procurorul DNA a cerut audierea lui Marius Tucă. "Cerem audierea unora dintre ele în şedinţă publică, pentru a demonstra teza provocării şi faptul că domnul Bendei nu se temea în realitate de domnul Alexandrescu. Noi am transcris aceste convorbiri şi SMS-uri pe care le considerăm relevante pentru aceste teze. Sunt 32 de convorbiri şi 7 mesaje SMS, care demonstrează provocarea. Mai dorim audierea în şedinţa publică a altor 59 de convorbiri, deoarece sunt considerate relevante pentru teza că Bendei nu se temea în momentul în care a depus denunţ pe numele lui Alexandrescu", a arătat unul dintre avocaţi.

Un alt apărător al fostului director Antena Group a cerut reaudierea denunţătorului Ioan Bendei, susţinând că procurorul de caz i-ar fi dat permanent indicaţii în afara procedurilor normale. Avocaţii au reclamat şi transcrierea defectuoasă a unor pasaje din convorbiri, aşa că au solicitat judecătorilor să fie audiat reprezentantul serviciului tehnic al DNA.

Avocatul lui Ioan Bendei a spus că toate părţile cunosc înregistrările. "Noi nu le contestăm conţinutul, nu considerăm necesară audierea lor în şedinţa publică. Noi considerăm că ele nu prezintă relevanţă, aşa că va rog să le respingeţi. Referitor la reaudierea personale vătămate, Ioan Bendei a recunoscut că a colaborat cu organul de anchetă după depunerea denunţului, este inutilă reaudierea lui", a arătat apărătorul. La rândul lui, reprezentantul lui George Matiescu, inculpat şi el în acest dosar de şantaj, a cerut judecătorilor audierea jurnaliştilor care au semnat articole indicate drept negative de către DNA. "Să spună aceştia dacă conducerea administrativă intra în editorial, dacă se primeau comenzi de la conducere, care au fost sursele pentru redactarea articolelor indicate în rechizitoriu", a completat acesta.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE