Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Director general impus ilegal la șefia Companiei Naționale Aeroporturi București

Postat la: 21.04.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ministerul Transporturilor a anuntat, ieri, ca Bogdan Stelian Mândrescu este noul director general al Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti (CNAB) si, ca atare, pe site-ul companiei acesta apare ca "administrator executiv - Director General".

Potrivit specialistilor de la Guvern si Consiliul Legislativ consultati de ZIUAnews, impunerea ca director general a lui Bogdan Mandrescu este ilegala pentru ca se incalca grosolan prevederile articoului 35 al OUG nr.109/2011- privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice. Alineatul 1 al acestui articol stipulleaza ca „În cazul societăţilor administrate potrivit sistemului unitar, consiliul de administraţie deleagă conducerea societăţii unuia sau mai multor directori, numind pe unul dintre ei director general", iar la alineatul 3, se prevde foarte clar „Preşedintele consiliului de administraţie al societăţii nu poate fi numit şi director general".

Or, pana ieri, Bogdam Mandrescu era presedintele Consiliului de Administratie de la CNAB, ca atare, el ca membru in CA de la CNAB s-a delegat la conducerea CNAB. In plus, potrivit CV-ului care a fost postat pana ieri pe site-ul CNAB, pentru ca acum este sters, Bogdan Mandrescu nu indeplineste nici conditia minimala prevazuta de art. 35 din OUG nr. 109/2011, adica „o experienţă relevantă în consultanţă în management sau în activitatea de conducere a unor întreprinderi publice ori societăţi comerciale din sectorul privat". Din CV-ul lui Bogdan Mandrescu care are 30 de ani, reiese ca experienta sa este de specialist in consilierea lui Stelian Tanase la TVR si a secretarilor de stat de la Ministerul Transporturilor: George Vuscan - omul lui Ioan Rus -, si Mihai Tamaian - tehnocratul lui Ciolos mentinut de Grindeanu. Mai mult, in CV-ul depus pe 7 aprilie 2017 pe site-ul CNAB el a mentionat ca este directorul de cabinet al ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, numai ca in scriptele Ministerului Transporturilor el figureaza ca fiind consilier al secretarului de stat Mihai Tamaian.

In realitate, Bogdan Mandrescu este cel care face si desface toate itele Ministerului Transporturilor, de la angajari pana la numiri in CA si AGA, Cuc fiind doar simplu spectator. Din postura de sef de cabinet a lui Cuc, Mandrescu a ajuns si in Consiliul de Administratie de la Aeroportul Mihail Kogalniceanu si in AGA de CNAIR. In plus, numirea sa ca director general al CNAB s-a facut si printr-o alta ilegalitate, intrucat tot articolul 35 din OUG nr.19/2011, la alineatul 6 stipuleaza clar ca: „Anunţul privind selecţia directorilor se publică în două ziare economice şi/sau financiare de largă răspândire şi pe pagina de internet a întreprinderii publice. " Ori acest anunt nu a fost publicat si nici nu exista asa ceva pe site-ul CNAB. Dar ce mai conteaza respectarea legii, cand lege este asa cum vrea Cuc, adica ca omul baronului de Buzau, Marcel Ciolacu, sa fie impus director general la CNAB, entitate care gestioneaza si administreaza activitatea aeroporturilor Baneasa si Otopeni.

Ion Teleanu

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE