Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Dialogul dintre un politist si un sofer, oprit pentru ca avertiza cu flash-uri

Postat la: 09.11.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Un sofer, surprins de politistii rutieri cand avertiza cu flash-uri existenta radarului, nu va uita niciodata discutia pe care a purtat-o cu agentul care l-a tras pe dreapta. Dialogul dintre cei doi a fost postat pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne (MAI), intr-o campanie de prevenire a acestui fenomen devenit comun printre soferii din Romania, prin intermediul unei "scrisori deschise catre unii conducatori auto".

„Dialog intre un sofer si un politist:
- Puteti sa-mi spuneti de ce m-ati oprit?
- Am vazut ca ne faceati semne cu farul!
- Dar sa stiti ca nu dumneavoastra va faceam semne!
- Stim, dar sa stiti ca noi suntem cei cu radarul. Colegii de mai jos sunt de la ordine publica!
- Si e interzis sa dam flash-uri?
- Flash-uri, nu... flash, da!
- Care e diferenta?
- Diferenta este ca aveti un bec ars! Aveti copii?
- Doi, dar nu vad legatura!
- Sa va traiasca! Stiti, acum ceva vreme eram tot aici. Pe langa noi a trecut o masina care avea 40km/h. Probabil a fost avertizat tot de cineva ca dumneavoastra!
Dupa ce a trecut de noi a accelerat asa de tare incat in comuna urmatoare nu a mai putut sa evite un copil care traversa pe trecerea de pietoni.
- Si daca il prindeati aici credeti ca circula cu o viteza mai mica?
- Poate da, poate nu, dar sigur acel copil astazi traia!

P.s. Flash-urile ii pot salva pe unii de amenda, uneori cu un pret mult prea mare pentru altii!

Din pacate intamplarea este adevarata!"

Astfel, Politia Romana vrea sa-i convinga pe soferi sa nu ii mai atentioneze prin flash-uri pe ceilalti conducatori auto ca urmeaza un radar in trafic. Iata de ce nu e bine ca soferii sa anunte radarele prin flash-uri. Care sunt explicatiile politistilor!

Totusi, campania vine intr-un moment in care s-a decis ca radarele pot fi folosite doar pe masini de politie inscriptionate si puse in locuri vizibile pentru soferi.

Deciziile apartin Curtii Constitutionale si sunt definitive. Parlamentul urmeaza sa scoata prevederile gasite neconstitutionale din articolul 109 al Ordonantei de Urgenta 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, asa cum a fost acesta modificat in iulie.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE