Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Dezvăluiri în cazul semafoarelor care ar fi fost accesate ilegal în București

Postat la: 16.01.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Anchetatorii au ridicat în cursul zilei de marți mai multe laptopuri de la Compania Municipală a Managementului, pentru a face mai multe cercetări. În cazul semafoarelor care ar fi fost accesate ilegal în urmă cu aproape trei săptămâni, procurorii cred că e vorba despre o defecțiune tehnică și nu despre o intervenție a cuiva.

Pe 4 ianuarie, dosarul accesării ilegale a semafoarelor din Capitală a fost preluat de DIICOT. Procurorii au deschis un dosar penal pentru infracțiunile de acces ilegal la un sistem informatic şi alterarea integrităţii datelor informatice. În 28 și 29 decembrie 2018, reprezentanții companiei Municipale Management Trafic Bucureşti S.A au depus o plângere penală, susținând că ar fi avut loc accesări ilegale ale semafoarelor „cu potenţiale consecinţe deosebit de grave„.

„Menţionăm faptul că, din punct de vedere tehnic, doar persoane specializate, care au cunoştinţele şi echipamentele necesare, pot să acceseze automatele de dirijare şi să modifice diagramele. Atragem atenţia că asemenea acţiuni sunt ilegale şi pot avea consecinţe deosebit de grave asupra circulaţiei automobilelor şi siguranţei pietonilor„, au precizat reprezentanţii PMB, conform sursei citate. La acea vreme, viceprimarul Aurelian Bădulescu a precizat că mai mulţi angajaţi au fost chemaţi pentru a da declarații polițiștilor în dosarul privind accesarea ilegală a semafoarelor.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE