Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Detalii noi in legatura cu perchezitiile de la Cristi Borcea! Mai multi oameni din Rompetrol, luati in vizor

Postat la: 02.11.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Cristi Borcea este banuit ca facea parte dintr-o uriasa retea de evaziune fiscala si spalare de bani in care erau implicati si doi fosti directori din cadrul Rompetrol. Prejudiciul in acest dosar este estimat la 40 de milioane de lei. Contactat de Libertatea, Cristi Borcea a declarat doar: "No comment".

Procurorii DIICOT desfasurau, vineri dimineata, 24 de perchezitii in Bucuresti, Braila si Constanta pentru destructurarea unei grupari specializate in savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si spalare a banilor. Perchezitiile il vizeaza pe fostul finantator al clubului Dinamo Cristian Borcea, dar si pe fosti sefi din Rompetrol Group.

DIICOT a anuntat, intr-un comunicat, ca aceasta grupare ar fi actionat coordonat, in intervalul ianuarie 2010 - octombrie 2013, pe doua circuite fictive de tranzactionare dezvoltate in jurul unui nucleu comun de societati/persoane in scopul inregistrarii in contabilitate de cheltuieli nereale (ce a avut drept rezultat denaturarea masei impozabile cu consecinta sustragerii de la plata unor taxe si impozite catre bugetul de stat) si spalarii sumelor de bani astfel rezultate, prin intermediul unor contracte fictive de prestari servicii, comision, achizitii nereale sau transferuri financiare interne/externe.

Grupul infractional organizat a fost constituit de catre Vitalie Burca, Dmitriy Grigoryev (fost vicepresedinte si Chief Financial Officer al Rompetrol Group) si Sergey Vassilyev. Activitatea acestuia a fost sprijinita de Zhakenov Askar (fost Chief Information Officer al Rompetrol Group), Marius Andrei Jubleanu, Victor Andrei Maria, Dumitras Ruslan si Valeriu Muntean.

In plus, in mecanismul evazionist au fost implicati si reprezentantii societatilor beneficiare (care aveau relatii contractuale cu firme din grupul Rompetrol), printre care Stelian Fottu, Marius Emilian Tulea, Cristian Borcea, Dragos Madalin Gadoiu, Cornel Vintila, Corneliu George Gadoiu, Augustin Constantin Oancea, George Alexandru Oancea, Cezar Florin Golumbeanu, Robert Florin Cristea, Dumitru Cilibia, Serghei Antonevici, Mihai Batranu, Viorel Gheorghe Constantinescu, Dumitru Ciocodeica, Vasile Bogdan Mihail, Florin Eugen Carligea, George Cristian Barbu, Daniel Dumitru Feraru, Valentin Neculae, Georgian Roberto Rosu, Daniel Constantin Oancea si Catalin Nicolae Paunescu. In lantul evazionist, au fost folosite pe paliere diferite mai multe societati comerciale cu un comportament fiscal disimulat de tip fantoma, iar sumele de bani erau transferate succesiv prin conturile respectivelor societati, in scopul spalarii acestora.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE