Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Despagubiri de 400.000 € si 23 de ani de inchisoare pentru Abdullah Atas, vinovat de uciderea poliţistului Gheorghe Ionescu

Postat la: 20.07.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Omul de afaceri turc Abdullah Atas a fost condamnat la 23 de ani și 6 luni de închisoare pentru uciderea polițistului Gheorghe Ionescu, pe care, în urmă cu doi ani, l-a târât cu mașina 350 de metri, apoi l-a aruncat pe drum, la o distanță de zece metri, în timp ce conducea cu viteză foarte mare și era aproape de comă alcoolică.

Decizia Tribunalului București nu este definitivă. Suma totală pe care o va plăti este de 400.000 de euro și 132.314 de lei, cu titlu de despăgubiri și cheltuieli de judecată.

Magistrații au hotărât ca banii să fie plătiți astfel:

200.000 de euro către Ionescu Cristina, soția polițistului ucis de Atas;
100.000 de euro către Elena Mihai;
100.000 de euro către Dumitru Ionescu;
88.314 lei către Poliția Capitalei, cu caracter de despăgubiri materiale;
14.000 lei cheltuieli de judecată.

Totodată, magistrații au dispus ca lui Abdullah Atas să-i fie blocate absolut toate conturile pe care le deține, cât și cele 8265 de părți sociale aflate pe numele său în cadrul unei societăți. La acest termen, Abdullah Atas a încercat să schimbe încadrarea juridică în ucidere din culpă, însă instanța i-a respins cererea. Atât părțile vătămate, cât și Abdullah Atas pot ataca sentința în termen de 10 zile de la pronunțare. Judecătorul Vlad Andriescu, de la Tribunalul București, a pronunțat joi sentința în dosarul lui Abdullah Atas, judecat un an și opt luni. După ce a amânat de nouă ori sentința, judecătorul a decis ca Abdullah Atas să execute 23 de ani și 6 luni de închisoare pentru omor calificat.

Sentința Tribunalului București poate fi contestată de Abdullah Atas la Curtea de Apel, care va da o decizie definitivă în acest dosar. Omul de afaceri Abdullah Atas, patronul firmei de corpuri de iluminat Atas Light, a fost trimis în judecată la aproape două luni de la data la care, cu intenție, l-a lovit pe Gheorghe Ionescu, pentru că polițistul de la Brigada Rutieră a Capitalei voia să îl oprească în trafic și știa că poate fi descoperit că a băut.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE