Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Descoperire istorica la Ierusalim: "Este un miracol arheologic"

Postat la: 24.08.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Un mozaic care prezinta o inscriptie in limba greaca, realizat in urma cu 1.500 de ani, a fost descoperit in timpul unor lucrari pentru instalarea unor cabluri de comunicatie in partea veche a orasului Ierusalim.

Inscriptia face referire la imparatul roman Iustinian si la Constantin, care era staret in biserica fondata de Iustinian in Ierusalim. Arheologii cred ca aceasta descoperire ii va ajuta sa inteleaga proiectele de constructie ale lui Iustinian in oras. „Cel mai evlavios imparat roman Flavius Iustinian si preotul cu cea mai mare dragoste pentru Dumnezeu, Constantin, au construit cladirea in care (mozaicul) s-a pastrat in timpul indictio 14", arata inscriptia.

"Faptul ca inscriptia a supravietuit este un miracol arheologic", a spus David Gellman, director al lucrarilor. Potrivit News.ro, termenul indictio face referire la numaratoarea anilor. Potrivit arheologilor, mozaicul dateaza din anii 550-551 e.n. Cercetatorii sunt de parere ca mozaicul a facut parte dintr-o cladire, localizata in apropierea Portii Damasc din orasul vechi, care folosea drept hostel pentru pelerini. Mozaicul, care a fost prezentat presei miercuri, a fost descoperit la inceputul verii.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE